Gestoofde bietjes met rijst, feta en walnoten
Weinig moeite, groots resultaat. Dat geldt voor dit recept, want hoewel de bereidingstijd meer dan een uur is, heb je er zelf geen werk aan. Terwijl de bietjes in de oven liggen te roosteren, kan jij lekker op de bank ploffen met de krant. En het leuke is, je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten, dus je kunt de bieten ook de avond van te voren al roosteren.
Bietjes van bioboerderij de Horsterhof uit Duiven. Rijst en walnoten ingekocht, feta van buffelboerderij Arns uit Zevenaar
4 st | Rode bietjes | |
4 st | Gele bietjes | |
1 st | Rijst | |
120 g | Walnoten | |
1 st | Feta naturel 150 gram | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog en snij 'kop en kont' er af.
- Neem een velletje aluminiumfolie per biet. Besprenkel het bietje met een klein beetje olijfolie, wat peper en zout en een klein beetje verse tijm.
- Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren.
- Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminumfolie. Het vel stroop je er nu heel gemakkelijk af met je duim. Als ze te heet zijn, laat je ze eerst even afkoelen.
- Snij de ontvelde bieten in blokjes en meng met de rijst. Verkruimel de feta en de walnoten over de geroosterde bieten en rijst en garneer het geheel met een takje tijm.
- Serveer warm of koud.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht