Meerkleurige, gestoofde bietjes met rijst, feta en walnoten

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Rijst

Weinig moeite, groots resultaat. Dat geldt voor dit recept, want hoewel de bereidingstijd meer dan een uur is, heb je er zelf geen werk aan. Terwijl de bietjes in de oven liggen te roosteren, kan jij lekker op de bank ploffen met de krant, of nog beter, mijn nieuwste blog lezen. En het leuke is, je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten, dus je kunt de bieten ook de avond van te voren al roosteren. 

 

Bietjes van biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Rijst en walnoten via de Nieuwe band, feta van 't Zuivelhoekje en tijm van Kweekland.

Ingredienten
  4 st Rode bietjes
  4 st Gele bietjes
  300 g Rijst
  120 g Walnoten
  200 g Feta
  4 st Takje(s) Tijm
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog en snij 'kop en kont' er af.
  • Neem een velletje aluminiumfolie per biet. Besprenkel het bietje met een klein beetje olijfolie, wat peper en zout en een klein beetje verse tijm.
  • Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminumfolie. Het vel stroop je er nu heel gemakkelijk af met je duim. Als ze te heet zijn, laat je ze eerst even afkoelen.
  • Snij de ontvelde bieten in blokjes en meng met de rijst. Verkruimel de feta en de walnoten over de geroosterde bieten en rijst en garneer het geheel met een takje tijm.
  • Serveer warm of koud.

Eet smakelijk!