Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Rijst

Weinig moeite, groots resultaat. Dat geldt voor dit recept, want hoewel de bereidingstijd meer dan een uur is, heb je er zelf geen werk aan. Terwijl de bietjes in de oven liggen te roosteren, kan jij lekker op de bank ploffen met de krant. En het leuke is, je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten, dus je kunt de bieten ook de avond van te voren al roosteren. 

 

Bietjes, tijm en winterpostelein van de Horsterhof. Rijst en walnoten via biologische groothandel De Nieuwe Band, feta van buffelboerderij Arns uit Zevenaar.

Ingredienten
  200 g Winterpostelein
  4 st Rode bietjes
  8 st Gele bietjes
  1 st Rijst
  120 Pecanoten
  2 st Feta naturel 150 gram
  4 st Takje(s) Tijm
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog en snij 'kop en kont' er af.
  • Neem een velletje aluminiumfolie per biet. Besprenkel het bietje met een klein beetje olijfolie, wat peper en zout en een klein beetje verse tijm.
  • Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar-roosteren.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Was de winterpostelein en sla hem droog. Maak eventueel aan met een lichte dressing van olie, zout en peper.
  • Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminumfolie. Het vel stroop je er nu heel gemakkelijk af met je duim. Als ze te heet zijn, laat je ze eerst even afkoelen.
  • Snij de ontvelde bieten in blokjes en meng met de rijst. Verkruimel de feta en de walnoten over de geroosterde bieten en rijst en garneer het geheel met een takje tijm.
  • Serveer warm of koud met de veldsla ernaast.

Eet smakelijk!