Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood
Snijbiet wordt wel vergeleken met spinazie en kent ook vergelijkbare eigenschappen: de smaak komt enigszins overeen en het bevat net als spinazie veel ijzer, calcium en vitamine C. Nooit geprobeerd? Zeker een keer doen! De combinatie met ei, kaas en brood maakt het tot een zeer volwaardige vegetarische maaltijd!
Snijbiet en ui van biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven waar ook de eitjes vandaan komen. Het brood is van bakker Tom van Otterlo uit De Steeg & Arnhem. De kaas is van de Kaastobbe. Kruiden ingekocht en uit eigen tuin.
1000 g | Snijbiet | |
2 takjes | Rozemarijn | |
2 st | Ui | |
8 st | Eieren | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Stokbrood | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de droge delen van de stelen van de snijbiet. Was het goed en laat het uitlekken. Snijd het snijbietblad inclusief de nerven in stukken van zo’n 2 centimeter.
- Snipper de ui.
- Snipper de naaldjes van de rozemarijn.
- Verhit wat olie in een (hapjes)pan waar een deksel op kan. Bak de uisnippers samen met de rozemarijn op halfhoog vuur een paar minuten aan.
- Voeg een lepel boter toe.
- Roer de snijbiet erdoor en laat het al omroerend iets slinken. Voeg nu 50 ml. bouillon per persoon toe. Laat het nu een minuut of 15 koken totdat de snijbiet mooi gaar is geworden maar nog wel wat 'bite' heeft. Het moet niet te nat maar ook niet te droog zijn. Als het nog erg nat is, leg de deksel er dan half op tijdens de laatste paar minuten van het stoven. Wat overtollig vocht kan nu verdampen. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- Bak het stokbrood in ongeveer 10 minuten af in de oven.
- Kook de eieren en snijd ze in plakjes.
- Schep de snijbiet op borden, rasp de kaas erover en leg et ei erop. Serveer het stokbrood er naast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht