Gestoofde snijbiet met ei en brood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Bijzonder stoofgerecht met snijbiet. Snijbiet wordt wel vergeleken met spinazie en kent ook vergelijkbare eigenschappen: de smaak komt enigszins overeen en het bevat net als spinazie veel ijzer, calcium en vitamine C. De combinatie met ei, kaas en brood maakt het tot een zeer volwaardige vegetarische maaltijd!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Snijbiet uit de koude kas op de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven waar ook de eitjes vandaan komen. Het brood is van bakker Tom van Otterlo uit De Steeg & Arnhem. De kaas is van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat in Arnhem. 

Ingredienten
  1000 g Snijbiet
  4 st Eieren
  st Bouillonblokje
  1 st Stokbrood
  80 g Kaas, geraspt
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwijder de droge delen van de stelen van de snijbiet. Snijd het snijbietblad inclusief de nerven in stukken van zo’n 2 centimeter. Was het goed en laat het uitlekken.

Smelt de boter in een pan met een deksel. Roer de snijbiet erdoor en laat het iets slinken. Voeg nu 50 ml. bouillon per persoon toe. Laat het nu een minuut of 15 koken totdat de snijbiet mooi gaar is geworden maar nog wel wat beet heeft. Het moet niet te nat maar ook niet te droog zijn. Als het nog erg nat is, leg de deksel er dan half op tijdens de laatste paar minuten van het stoven. Wat overtollig vocht kan nu verdampen. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Bak het stokbrood in ongeveer 10 minuten af in de oven.

Kook de eieren en snijd ze in plakjes.

Schep de snijbiet op borden, rasp de kaas erover en leg et ei erop. Serveer het stokbrood er naast.

Eet smakelijk!