Gestoofde snijbiet met ei & stokbrood
Bijzonder stoofgerecht met snijbiet. Snijbiet wordt wel vergeleken met spinazie en kent ook vergelijkbare eigenschappen: de smaak komt enigszins overeen en het bevat net als spinazie veel ijzer, calcium en vitamine C. De combinatie met ei, kaas en brood maakt het tot een zeer volwaardige vegetarische maaltijd.
Snijbiet van biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven waar ook de eitjes vandaan komen. Het brood is van bakker Tom van Otterlo uit De Steeg & Arnhem. De kaas is van biologische kaasmakerij Aurora gemaakt met melk uit de achterhoek.
1000 g | Snijbiet | |
takjes | Rozemarijn | |
2 st | Ui | |
8 st | Eieren | |
1 st | Bouillonblokje | |
1 st | Stokbrood | |
80 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Boter | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de snijbiet inclusief blad en stelen in stukken van zo’n 2 centimeter. Scheid de steel-stukken van het blad. Was het goed en laat het uitlekken.
- Snipper de ui. Snipper de rozemarijnblaadjes.
- Smelt een flinke klont boter in een (hapjes) pan met een deksel en bak hierin de ui op zacht vuur gedurende 5 minuten tot hij glazig is.
- Roer eerst de snijbiet-stelen erdoor en bak al omscheppend op halfhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens het blad toe en laat het - onderwijl nog steeds roerend - iets slinken.
- Voeg nu 50 ml. bouillon per persoon toe en zet het vuur nog iets zachter. Laat het nu een minuut of 15 koken totdat de snijbiet mooi gaar is geworden maar nog wel wat beet heeft. Het moet niet te nat maar ook niet te droog zijn. Als het nog erg nat is, leg de deksel er dan half op tijdens de laatste paar minuten van het stoven. Wat overtollig vocht kan nu verdampen. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- Kook ondertussen de eieren en snijd ze in plakjes.
- Schep de snijbiet op borden, doe de geraspte kaas erover en leg et ei erop.
- Serveer het stokbrood - dat je eventueel even kort hebt opgewarmd - er naast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht