Gevulde aubergines met gehakt

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 55 minuten • Categorie: Salade

Dit recept voor gevulde aubergine is een echte gezinsfavoriet. Iedereen vindt dit wel lekker. Wij leveren het gerecht aubergine met gehakt, maar je kan er ook heel eenvoudig een vegetarische gevulde aubergine van maken. Dan voeg je vega gehakt of pulled oats toe. 

 

De groenten komen vers van het land van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Het gehakt van de Houberg uit Lobith. De fetablokjes halen we bij buffelboerderij Arns uit Zevenaar. De tomatenblokjes en puree wordt biologisch ingekocht.

Ingredienten
  1 st Gehakt
  1 st Tomatenpuree (blikje)
  2 st Aubergine
  2 st Knoflookteen
  1 st Tomatenblokjes, blik
  1 st Fetablokjes in kruidenolie
  120 g Cherrytomaten
  1 st Ui
  g Gedroogde oregano
  Komijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Was de aubergines en halveer ze. Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat je een randje van ongeveer 4 mm overhoudt. Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Liever vega? Vervang het gehakt dan voor een vega variant of pulled oats.

Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.

Voeg de blokjes aubergine en cherry tomaatjes toe en bak deze rondom aan.

Voeg een half blik van de tomatenblokjes toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.

Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.

Serveer eventueel met tzatziki.