Gevulde aubergines met gehakt
Dit recept voor gevulde aubergine is een echte gezinsfavoriet. Iedereen vindt dit wel lekker. Wij leveren het gerecht aubergine met gehakt, maar je kan er ook heel eenvoudig een vegetarische gevulde aubergine van maken. Dan voeg je vega gehakt of pulled oats toe.
De groenten komen vers van het land van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Het gehakt van de Houberg uit Lobith. De fetablokjes halen we bij buffelboerderij Arns uit Zevenaar. De tomatenblokjes en puree wordt biologisch ingekocht.
1 st | Gehakt | |
1 st | Tomatenpuree (blikje) | |
2 st | Aubergine | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
1 st | Fetablokjes in kruidenolie | |
120 g | Cherrytomaten | |
1 st | Ui | |
g | Gedroogde oregano | |
Komijn | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Was de aubergines en halveer ze. Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat je een randje van ongeveer 4 mm overhoudt. Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Liever vega? Vervang het gehakt dan voor een vega variant of pulled oats.
Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
Voeg de blokjes aubergine en cherry tomaatjes toe en bak deze rondom aan.
Voeg een half blik van de tomatenblokjes toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.
Serveer eventueel met tzatziki.
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht