Gevulde aubergines met gehakt
Dit recept voor gevulde aubergine is een echte gezinsfavoriet. Iedereen vindt dit wel lekker. Wij leveren het gerecht aubergine met gehakt, maar je kan er ook heel eenvoudig een vegetarische gevulde aubergine van maken. Dan voeg je vega gehakt of pulled oats toe.
De groenten komen vers van het land van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Het gehakt van de Houberg uit Lobith. De fetablokjes halen we bij buffelboerderij Arns uit Zevenaar. De tomatenblokjes en puree wordt biologisch ingekocht.
1 st | Gehakt | |
1 st | Tomatenpuree (blikje) | |
2 st | Aubergine | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
1 st | Fetablokjes in kruidenolie | |
120 g | Cherrytomaten | |
1 st | Ui | |
g | Gedroogde oregano | |
Komijn | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Was de aubergines en halveer ze. Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat je een randje van ongeveer 4 mm overhoudt. Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Liever vega? Vervang het gehakt dan voor een vega variant of pulled oats.
Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
Voeg de blokjes aubergine en cherry tomaatjes toe en bak deze rondom aan.
Voeg een half blik van de tomatenblokjes toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.
Serveer eventueel met tzatziki.
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht