Gevulde courgettes met pompoenpitsalsa
Courgette is een echte seizoensproduct. Deze veelzijdige groente leent zich voor veel verschillende bereidingen. Met dit recept van Ottolenghi maak je er in een handomdraai een vegetarisch hoogstandje van. Door de bereiding in de oven, blijven de smaken mooi bewaard.
De groenten en kruiden komen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Ook de eieren komen van de Horsterhof, van de kippen in hun gloednieuwe kippenkar! De overige ingredienten kopen we in bij biologische groothandel Odin.
4 st | Courgette | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Eieren | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
200 g | Cherrytomaten | |
1 st | Citroen | |
4 takjes | Oregano | |
80 g | Pompoenpitten | |
2 st | Sneetjes brood | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verhit de oven tot 230 graden. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Er moet ca. 1cm dikke laag achterblijven zodat de courgettes in model blijven.
Doe het vruchtvlees in een zeef en duw – of knijp er zoveel mogelijk vocht uit totdat je ca. 100 vruchtvlees over houdt. Doe in een kom.
Hak de knoflook fijn en klop het ei los. Meng door het vruchtvlees. Maal het brood tot een kruim. Meng het brood door het courgette ei- mengsel samen met de kaas en zout. Snijd de tomaatjes in vieren en plet ze een beetje. Meng ook door het mengsel.
Rasp de gele schil van de citroen boven een andere kom. Hak de oregano fijn, voeg samen met de pompoenpitten toe en meng door elkaar. Roer de helft door het courgettemengsel en houd de rest apart.
Leg de uitgeholde courgettes met de snijkant naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel met wat olie en bestrooi met wat zout. Schep de courgettevulling in de schuitjes en bak ze 15 min in de oven tot de vulling stevig en goudbruin is.
Pers ondertussen de citroen uit. Voeg het sap en de rest van de olie en eventueel zout toen aan het achtergehouden pompoenpit mengsel en meng. Verdeel de salsa over de iets afgekoelde courgettes.
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht