Gevulde courgettes met pompoenpitsalsa

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Salade

Courgette is een echte seizoensproduct. Deze veelzijdige groente leent zich voor veel verschillende bereidingen. Met dit recept van Ottolenghi maak je er in een handomdraai een vegetarisch hoogstandje van. Door de bereiding in de oven, blijven de smaken mooi bewaard.

 

De groenten en kruiden komen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Ook de eieren komen inmiddels van de Horsterhof, van de kippen in hun gloednieuwe kippenkar! De overige ingredienten kopen we in bij biologische groothandel Odin.

Ingredienten
  4 st Courgette
  2 st Knoflookteen
  2 st Eieren
  1 st Oude Kaas
  200 g Cherrytomaten
  1 st Citroen
  4 takjes Oregano
  80 g Pompoenpitten
  2 st Sneetjes brood
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verhit de oven tot 230 graden. Halveer de courgettes in de lengte en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Er moet ca. 1cm dikke laag achterblijven zodat de courgettes in model blijven.

Doe het vruchtvlees in een zeef en duw – of knijp er zoveel mogelijk vocht uit totdat je ca. 100 vruchtvlees over houdt. Doe in een kom.

Hak de knoflook fijn en klop het ei los. Meng door het vruchtvlees. Maal het brood tot een kruim. Rasp de oude kaas. Meng het brood door het courgette ei- mengsel samen met de kaas en zout. Snijd de tomaatjes in vieren en plet ze een beetje. Meng ook door het mengsel.

Rasp de gele schil van de citroen boven een andere kom. Hak de oregano fijn, voeg samen met de pompoenpitten toe en meng door elkaar. Roer de helft door het courgettemengsel en  houd de rest apart.

Leg de uitgeholde courgettes met de snijkant naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel met wat olie en bestrooi met wat zout. Schep de courgettevulling in de schuitjes en bak ze 15 min in de oven tot de vulling stevig en goudbruin is.

Pers ondertussen de citroen uit. Voeg het sap en de rest van de olie en eventueel zout toen aan het achtergehouden pompoenpit mengsel en meng. Verdeel de salsa over de iets afgekoelde courgettes.