Gevulde paprika's met quinoa en gehakt

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Vlees

Volop genieten van wat het seizoen ons te bieden heeft. De rijp geplukte tomaten en paprika's van De Horsterhof zijn niet te versmaden; zo vol van smaak. Prachtig gehakt en verse kruiden maken dit gerecht helemaal af.

 

Paprika en tomaten uit de koude kas courgette van het land van de Horsterhof of Kweekland, biodynamisch natuurlijk. Gehakt van slagerij Putman uit de Steenstraat, van koeien uit Horst. Ook de Oregano is biologisch en van Kweekland. De quinoa is Italiaans en biologisch.

Ingredienten
  300 st Quinoa
  4 st Paprika
  4 st Tomaten
  1 st Courgette
  2 st Ui
  300 g Rundergehakt
  4 takjes Oregano
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet ze in een ovenschaal.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de tomaat in stukjes.
  • Snijd de courgette in blokjes. 
  • Was en snipper de verse oregano.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de tomaat en courgette toe en bak nog 3 min.
  • Meng de quinoa, oregano en peper en zout erdoor.
  • Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Leg het kapje op de paprika's. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Er blijft vast nog wat van het quinoa gehaktmengsel over. Laat in de pan warm even op vlak voor serveren. Serveer ernaast.