Paprika's gevuld met quinoa en gehakt
Volop genieten van wat het seizoen ons te bieden heeft. De rijp geplukte tomaten en paprika's van De Horsterhof zijn niet te versmaden; zo vol van smaak. Prachtig gehakt en verse kruiden maken dit gerecht helemaal af.
Paprika, courgette en tomaten uit de koude kas en verse ui van het land van de Horsterhof, biodynamisch natuurlijk. Gehakt van slagerij Putman uit de Steenstraat, van koeien uit Horst. Ook de Oregano is biologisch en van Kweekland. De rijst is Italiaans en biologisch.
300 g | Rijst | |
4 st | Paprika | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Courgette | |
320 g | Gehakt half om half | |
2 st | Ui | |
4 takjes | Oregano | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet ze in een ovenschaal.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Was en snipper de verse oregano.
- Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de tomaat en courgette toe en bak nog 3 min.
- Meng de rijst, oregano en peper en zout erdoor.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Leg het kapje op de paprika's. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Er blijft vast nog wat van het rijst-gehaktmengsel over. Laat dit in de pan en warm het even op vlak voor serveren. Serveer ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht