Paprika's gevuld met quinoa en gehakt
Volop genieten van wat het seizoen ons te bieden heeft. De rijp geplukte tomaten en paprika's van De Horsterhof zijn niet te versmaden; zo vol van smaak. Prachtig gehakt en verse kruiden maken dit gerecht helemaal af.
Paprika, courgette en tomaten uit de koude kas en verse ui van het land van de Horsterhof, biodynamisch natuurlijk. Gehakt van slagerij Putman uit de Steenstraat, van koeien uit Horst. Ook de Oregano is biologisch en van Kweekland. De quinoa is Italiaans en biologisch.
300 st | Quinoa | |
4 st | Paprika | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Courgette | |
320 g | Gehakt half om half | |
2 st | Ui | |
4 takjes | Oregano | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet ze in een ovenschaal.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Was en snipper de verse oregano.
- Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de tomaat en courgette toe en bak nog 3 min.
- Meng de quinoa, oregano en peper en zout erdoor.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Leg het kapje op de paprika's. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Er blijft vast nog wat van het quinoa-gehaktmengsel over. Laat dit in de pan en warm het even op vlak voor serveren. Serveer ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht