Gevulde vegetarische paprika's

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Volop genieten van wat het seizoen ons te bieden heeft. De rijp geplukte tomaten en paprika's van De Horsterhof zijn niet te versmaden; zo vol van smaak. Verse kruiden maken dit gerecht helemaal af.

 

Paprika, courgette en tomaten uit de koude kas en verse ui van het land van de Horsterhof, biodynamisch natuurlijk. Geienkaas via het Zuivelhoekje op de Steenstraat. Ook de Oregano is biologisch en van Kweekland. De rijst is Italiaans en biologisch.

Ingredienten
  300 g Rijst
  4 st Paprika
  4 st Tomaten
  1 st Courgette
  1 st Prei
  2 st Ui
  300 g Geitenkaas
  4 takjes Oregano
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet ze in een ovenschaal.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de prei in ringen en was goed schoon.
  • Snijd de verse tomaat in stukjes.
  • Snijd de courgette in blokjes. 
  • Was en snipper de verse oregano.
  • Verhit de olie in een flinke koekenpan of wok. Fruit de ui 3 min. voeg de gedroogde tomaat toe en bak even mee. Voeg de verse tomaat en courgette toe en bak nog 3 min.
  • Meng er de gekookte rijst, geitenkaas, oregano en peper en zout naar smaak door.
  • Vul de paprika's met het groente-kaasmengsel. Leg het kapje op de paprika's. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Er blijft vast nog wat van het rijst-groentemengsel over. Laat dit in de pan en warm het even op vlak voor serveren. Serveer ernaast.