Goed gevulde vega paprika met couscous
Volop genieten van wat het seizoen ons te bieden heeft. De rijp geplukte tomaten en paprika's van De Horsterhof zijn niet te versmaden; zo vol van smaak. Verse kruiden maken dit gerecht helemaal af.
Paprika, courgette en tomaten uit de koude kas en verse ui van het land van de Horsterhof, biodynamisch natuurlijk. Geitenkaas via het Zuivelhoekje op de Steenstraat. Ook de Oregano is biologisch en van Kweekland. De couscous is ingekocht via de groothandel en biologisch.
300 g | Couscous | |
4 st | Paprika | |
4 st | Tomaten | |
1 st | Courgette | |
1 st | Prei | |
2 st | Ui | |
300 g | Geitenkaas | |
4 takjes | Oregano | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet ze in een ovenschaal.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de prei in ringen en was goed schoon.
- Snijd de verse tomaat in stukjes.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Was en snipper de verse oregano.
- Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing
- Verhit de olie in een flinke koekenpan of wok. Fruit de ui 3 min. voeg de gedroogde tomaat toe en bak even mee. Voeg de verse tomaat en courgette toe en bak nog 3 min.
- Meng er de couscous, geitenkaas, oregano en peper en zout naar smaak door.
- Vul de paprika's met het groente-kaasmengsel. Leg het kapje op de paprika's. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Er blijft vast nog wat van het rijst-groentemengsel over. Laat dit in de pan en warm het even op vlak voor serveren. Serveer ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht