Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten
Couscous, paprika tomaat en olijf is heerlijke combinatie. Afgemaakt met de pijnboompitten voor de extra bite en helemaal vegan. Je hebt het in een handomdraai op tafel en het ziet er ook nog eens prachtig uit.
Groenten en kruiden uiteraard via boerderij de Horsterhof uit Duiven. De couscous is ingekocht via de groothandel en biologisch.
40 g | Pijnboompitten | |
1 st | Couscous | |
4 st | Paprika | |
8 st | Gedroogde tomaten | |
12 st | Zwarte olijven | |
4 takjes | Peterselie | |
2 st | Ui | |
1 st | Kikkererwten (blik) | |
1 st | Bouillonblokje | |
st | Citroen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en leg ze apart. Pel de uien en snij ze fijn. Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Rooster de pijnboompitjes in een pan totdat ze lichtbruin zijn. Hak de peterselie fijn. Breng in een ruime pan water aan de kook en blancheer de paprika’s 5 minuten. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de korrels los met een vork. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de uien glazig op een zacht vuurtje (ongeveer 15 minuten). Roer er een verkruimeld (half) groentebouillonblokje door. Breng het uienmengsel op smaak met peper en optioneel wat citroensap. Schep de couscous, het uienmengsel, de kikkererwten, de peterselie, de gedroogde tomaten en de olijven voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het couscousmengsel en bestrooi met pijnboompittjes. Eetsmakelijk!
Tip
Het gerecht kan vooraf klaargemaakt worden (is zelfs beter voor de smaak). Warm de gevulde paprika’s dan wel even op in de oven (oven voorverwarmd op 180°C en paprika’s afgedekt met aluminiumfolie) voordat je ze serveert.
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht