Rijk gevulde ronde courgette uit de oven
De ronde courgette is het zusje van de ons bekende langwerpige courgette. De smaak is nagenoeg hetzelfde maar de vorm leent zich bij uitstek om hem te vullen. Door de bereiding in de oven, blijven de smaken mooi bewaard.
De groenten komen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Pepijn Putman zorgt als slager voor het gehakt. Vincent zorgt dat de verse kruiden voor dit gerecht geplukt worden op Kweekland en Dinanda en Yvon zorgen ervoor dat alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden klaar staan en ingepakt worden.
2 st | Rode ui | |
300 st | Rijst | |
4 st | Courgette - rond | |
4 takjes | Basilicum | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
400 g | Rundergehakt | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Paprika groen | |
2 st | Paprika rood | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd van de courgette het dakje af en leg dit apart, hol de vrucht met een lepel goed uit.
- Snipper de ui en snij de paprika in stukjes, snijd de basilicum fijn.
- Strooi wat peper en zout aan de binnenkant van de courgette en breng het gehakt ook op smaak met peper en zout.
- Doe olijfolie in de koekenpan en pers hierboven de knoflookteentjes uit, fruit die aan en voeg hierbij het gehakt. Bak met een vork rul. Haal het gehakt uit de pan en leg even apart in een schaal of kom.
- Doe vervolgens de ui en de paprika in de koekenpan en bak dit met wat olijfolie licht aan. Roer het mengsel vervolgens door het gehakt en voeg hierbij het fijngesneden basilicum.
- Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel, doe de 'deksel' erop en zet de patisson (want zo heet ie) in een ovenschaal. Giet een klein laagje water in de ovenschaal (ongeveer 2 cm.) en zet de schaal in de oven en laat het geheel in ongeveer 30 minuten goed doorwarmen in de oven. Heb je nog gehaktmengsel over warm dit dan aan het einde van de oventijd nog even op in de pan en serveer naast de patisson.
- Kook de rijst ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Serveer per persoon 1 courgette samen met de rijst.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht