Rijk gevulde ronde courgette uit de oven

 
Niveau: Gevorderd • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Rijst

De ronde courgette is het zusje van de ons bekende langwerpige courgette. De smaak is nagenoeg hetzelfde maar de vorm leent zich bij uitstek om hem te vullen. Door de bereiding in de oven, blijven de smaken mooi bewaard.

 

De groenten komen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Pepijn Putman zorgt als slager voor het gehakt. Dinanda en Yvon zorgen dat de verse kruiden voor dit gerecht geplukt worden op Kweekland en dat alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden klaar staan en ingepakt worden. Zo zorgen Matthias, Eline, Pepijn, Yvon en Dinanda samen met mij (stadsboer Steven) voor de korste weg van boer naar bord!

Ingredienten
  2 st Rode ui
  300 g Rijst
  4 st Courgette - rond
  4 takjes Basilicum
  4 st Takje(s) Tijm
  400 g Rundergehakt
  2 st Knoflookteen
  2 st Paprika groen
  2 st Paprika rood
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd van de courgette het dakje af en leg dit apart, hol de vrucht met een lepel goed uit.
  • Snipper de ui en snij de paprika in stukjes, snijd de basilicum fijn.
  • Strooi wat peper en zout aan de binnenkant van de courgette en breng het gehakt ook op smaak met peper en zout.
  • Doe olijfolie in de koekenpan en pers hierboven de knoflookteentjes uit, fruit die aan en voeg hierbij het gehakt. Bak met een vork rul. Haal het gehakt uit de pan en leg even apart in een schaal of kom.
  • Doe vervolgens de ui en de paprika in de koekenpan en bak dit met wat olijfolie licht aan. Roer het mengsel vervolgens door het gehakt en voeg hierbij het fijngesneden basilicum.
  • Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel, doe de 'deksel' erop en zet de patisson (want zo heet ie) in een ovenschaal. Giet een klein laagje water in de ovenschaal (ongeveer 2 cm.)  en zet de schaal in de oven en laat het geheel in ongeveer 30 minuten goed doorwarmen in de oven. Heb je nog gehaktmengsel over warm dit dan aan het einde van de oventijd nog even op in de pan en serveer naast de patisson.
  • Kook de rijst ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Serveer per persoon 1 courgette samen met de rijst.