Gratin van aardappel en courgette
Makkelijke maaltijd met mooie, verse producten.
De aardappelen, courgette en uien zijn van de Horsterhof, de tijm van Kweekland. De slagoom is biologisch en de biologische extra belegen kaas heb ik al geraspt en is van Aurora.
1000 g | Aardappelen | |
2 st | Courgette | |
200 ml | Slagroom | |
g | Kaas, geraspt | |
2 st | Ui, in ringen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
2 st | Knoflookteen | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de courgette in plakjes van 1/2 cm. Snijd de uien in ringen.
- Schrob de aardappelen goed schoon. Kook ze in ruim water met een beetje zout in ± 10 minuten halfgaar. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
- Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal.
- Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten.
- Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht