Gratin van aardappel en courgette
Makkelijke maaltijd met mooie, verse producten.
De aardappelen, courgette en uien zijn van de Horsterhof, de tijm van Kweekland. De slagoom is biologisch en de biologische extra belegen kaas heb ik al geraspt en is van Aurora.
1000 g | Aardappelen | |
2 st | Courgette | |
200 st | Slagroom 125ml | |
st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Ui, in ringen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
2 st | Knoflookteen | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de courgette in plakjes van 1/2 cm. Snijd de uien in ringen.
- Schrob de aardappelen goed schoon. Kook ze in ruim water met een beetje zout in ± 10 minuten halfgaar. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
- Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal.
- Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten.
- Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht