Gratin van aardappel en courgette
Makkelijke maaltijd met mooie, verse producten.
De aardappelen, courgette en uien zijn van de Horsterhof, de tijm van Kweekland. De slagoom is biologisch en de biologische extra belegen kaas heb ik al geraspt en is van Aurora.
1000 g | Aardappelen | |
2 st | Courgette | |
200 st | Slagroom 125ml | |
st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Ui, in ringen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
2 st | Knoflookteen | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de courgette in plakjes van 1/2 cm. Snijd de uien in ringen.
- Schrob de aardappelen goed schoon. Kook ze in ruim water met een beetje zout in ± 10 minuten halfgaar. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
- Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal.
- Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten.
- Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht