Gratin van courgette, nieuwe aardappelen en zomerworteltjes
Een makkelijke maar zeer smaakvolle combinatie van courgette met de nieuwe aardappelen en verse kruiden in deze ovenschotel. Makkelijk weer op te warmen, dus ideaal voor die avonden dat iedereen op eenandere tijd aanschuift.
De aardappelen, wortelen, courgettes, uien en tijm zijn van de Horsterhof. De slagroom is biologisch en ingekocht via Odin. De kaas laten we raspen door De Kaastobbe in Duiven.
1000 g | Aardappelen | |
2 st | Courgette | |
600 g | Wortelen | |
2 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Ui | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
2 st | Knoflookteen | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de courgette in plakjes van 1/2 cm. Snijd de uien in ringen. Was de wortel en snijd in stukjes van ±2 cm. Rits de tijm van de takjes en snipper nog wat fijner.
- Schrob de aardappelen goed schoon. Kook ze in ruim water met een beetje zout in ± 10 minuten halfgaar. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
- Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal.
- Meng de slagroom in een kom met de tijm en geperste knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten.
- Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar.
- Doe de worteltjes in een pan met water en een beetje zout, kook tot ze de voor jou juiste consistentie hebben: op z'n Frans- lekker zacht, voor het behoud van zoveel mogelijk voedingsstoffen - al dente. Giet af en bestrooi eventueel met wat peterselie of dragon.
- Serveer de courgetteschotel met de wortelen ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht