Gratin met rode ui en runderworstjes
Eenvoudig maar zeer smaakvol gerecht. Makkelijk voor te bereiden en weer op te warmen (voor de late of vroege sporters of visite). Moet wel ± 45 minuten in de oven!
Aardappelen, krop sla en ui van De Horsterhof. De kaas komt van Madame Fromage die een prachtige (rauwmelkse!) kaas maakt van melk vamn Lakenvelder koeien (ook als los product verkrijgbaar). Kruiden (bouquet garni) van Kweekland. De slagroom is biologisch en ingekocht. Pepijn Putman zorgt voor de runderworstjes vanuit de beste slagerij van Nederland in de Steenstraat in Arnhem.
8 st | Rode ui | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Runderworst | |
320 g | Kaas van de Vijfsprong | |
200 ml | Slagroom | |
1 st | Bouquet garni | |
1 st | Krop sla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de uien in ringen.
- Schaaf de kaas tot plakjes. Snijd het bouquet garni fijn zonder de takjes.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien al omscheppend 5 min.
- Verdeel de uien over de ovenschaal en leg de plakjes kaas erop.
- Schaaf de rauwe aardappelen met een kaasschaaf in dunne plakjes in een kom. Voeg de room, de kruidenmix (bouquet garni) en peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel op de uien met kaas en maak de bovenkant glad. Bak in de oven in 45 min. gaar en goudbruin.
- Bak ondertussen de worstjes bruin in roomboter of olijfolie (of een combi van die twee).
- Was de winterpostelein en maak hem eventueel aan met een dressing (niet bijgeleverd).
- Maak de gratin los van de rand, leg er een platte schaal of snijplank op en keer om, zodat de uien bovenop liggen. Serveer met de worstjes en de postelein ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht