Gratin met rode ui en runderworstjes
Eenvoudig maar zeer smaakvol gerecht. Makkelijk voor te bereiden en weer op te warmen (voor de late of vroege sporters of visite). Moet wel ± 45 minuten in de oven!
Aardappelen, krop sla en ui van De Horsterhof. De kaas kopen we in bij Urtica de Vijfsprong in Vorden omdat die zo lekker smeuig is. Kruiden (bouquet garni) van Kweekland. De slagroom is biologisch en ingekocht. Pepijn Putman zorgt voor de runderworstjes vanuit de beste slagerij van Nederland in de Steenstraat in Arnhem.
8 st | Rode ui | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Runderworst | |
320 g | Kaas van de Vijfsprong | |
200 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Bouquet garni | |
1 st | Krop sla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de uien in ringen.
- Schaaf de kaas tot plakjes. Snijd het bouquet garni fijn zonder de takjes.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien al omscheppend 5 min.
- Verdeel de uien over de ovenschaal en leg de plakjes kaas erop.
- Schaaf de rauwe aardappelen met een kaasschaaf in dunne plakjes in een kom. Voeg de room, de kruidenmix (bouquet garni) en peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel op de uien met kaas en maak de bovenkant glad. Bak in de oven in 45 min. gaar en goudbruin.
- Bak ondertussen de worstjes bruin in roomboter of olijfolie (of een combi van die twee).
- Was de winterpostelein en maak hem eventueel aan met een dressing (niet bijgeleverd).
- Maak de gratin los van de rand, leg er een platte schaal of snijplank op en keer om, zodat de uien bovenop liggen. Serveer met de worstjes en de postelein ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht