Gratin met rode ui en runderworstjes
Eenvoudig maar zeer smaakvol gerecht. Makkelijk voor te bereiden en weer op te warmen (voor de late of vroege sporters of visite). Moet wel ± 45 minuten in de oven!
Aardappelen, krop sla en ui van De Horsterhof. De kaas kopen we in bij Urtica de Vijfsprong in Vorden omdat die zo lekker smeuig is. Kruiden (bouquet garni) van Kweekland. De slagroom is biologisch en ingekocht. Pepijn Putman zorgt voor de runderworstjes vanuit de beste slagerij van Nederland in de Steenstraat in Arnhem.
8 st | Rode ui | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Runderworst | |
320 g | Kaas van de Vijfsprong | |
200 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Bouquet garni | |
1 st | Krop sla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de uien in ringen.
- Schaaf de kaas tot plakjes. Snijd het bouquet garni fijn zonder de takjes.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien al omscheppend 5 min.
- Verdeel de uien over de ovenschaal en leg de plakjes kaas erop.
- Schaaf de rauwe aardappelen met een kaasschaaf in dunne plakjes in een kom. Voeg de room, de kruidenmix (bouquet garni) en peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel op de uien met kaas en maak de bovenkant glad. Bak in de oven in 45 min. gaar en goudbruin.
- Bak ondertussen de worstjes bruin in roomboter of olijfolie (of een combi van die twee).
- Was de winterpostelein en maak hem eventueel aan met een dressing (niet bijgeleverd).
- Maak de gratin los van de rand, leg er een platte schaal of snijplank op en keer om, zodat de uien bovenop liggen. Serveer met de worstjes en de postelein ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht