Rijke groenten-couscous met geitenkaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Graan

Deze groente couscous is zowel warm als koud heerlijk. Ook heel handig als iedereen op verschillende tijden eet nu het sporten en werken weer aanvangt. Met een fruitige rosé of een frisse natuurcider ernaast is het helemaal een feestje.

 

Wortel, ui ,courgette, kruiden en citroen via de Horsterhof uit Duiven. Couscous en kaas kopen we (biologisch) in.

Ingredienten
  1 st Couscous
  400 g Wortelen
  2 st Courgette
  2 st Rode ui
  100 g Pompoenpitten
  4 takjes Basilicum
  4 st Takje munt
  1 st Citroen
  2 st Geitenkaas vers 125g
  4 st Knoflookteen
  100 g Rozijnen
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verkruimel het bouillonblokje in een kom. Doe couscous en de rozijnen hierbij. Giet er kokend water over totdat de couscous ruim 1 cm onder staat. Dek de kom af en laat het rustig staan om te trekken. Zeker 20-25 minuten
  • Rooster de pompoenpitjes in een droge koekenpan totdat ze knappen en lichtbruin worden.
  • Snij de ui, wortel en courgette in kleine blokjes. snipper de knoflook.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak eerst de ui en knoflook een paar minuten samen en voeg daarna de wortel en courgette toe. Bak alles kort door, zodat het net gaar is.
  • Doe de gebakken groente bij de couscous, roer even goed door elkaar met een scheut olijfolie, een beetje honing en breng op smaak met peper en zout.
  • De blaadjes verse munt en basilicum snij je in grove stukken en voeg dit ook toe bij de couscous.
  • Rasp de schil van een halve citroen en pers deze helft uit. Dit mag ook door de groente couscous.
  • De verse geitenkaas kun je erbovenop leggen, de pompoenpitten eroverheen strooien en nog een klein beetje honing.

 

Eet Smakelijk!