Rijke groenten-couscous met geitenkaas
Een recept van mijn evenknie in Deventer; lokale leverancier No Peanuts van Jolien. Deze groente couscous is zowel warm als koud heerlijk. Ook heel handig als iedereen op verschillende tijden eet nu het sporten en werken weer aanvangt. Met een fruitige rosé of een frisse natuurcider ernaast is het helemaal een feestje.
Couscous, citroen, rozijenen en pompoenpitten via de Odin, wortel, ui en courgette van de Horsterhof uit Duiven, Kruiden (deels) van Kweekland. Kaas van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat.
1 st | Couscous | |
400 g | Wortelen | |
2 st | Courgette | |
2 st | Rode ui | |
100 g | Pompoenpitten | |
4 takjes | Basilicum | |
4 st | Takje munt | |
1 st | Citroen | |
2 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Knoflookteen | |
100 g | Rozijnen |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verkruimel het bouillonblokje in een kom. Doe couscous en de rozijnen hierbij. Giet er kokend water over totdat de couscous ruim 1 cm onder staat. Dek de kom af en laat het rustig staan om te trekken. Zeker 20-25 minuten
- Rooster de pompoenpitjes in een droge koekenpan totdat ze knappen en lichtbruin worden.
- Snij de ui, wortel en courgette in kleine blokjes. snipper de knoflook.
- Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak eerst de ui en knoflook een paar minuten samen en voeg daarna de wortel en courgette toe. Bak alles kort door, zodat het net gaar is.
- Doe de gebakken groente bij de couscous, roer even goed door elkaar met een scheut olijfolie, een beetje honing en breng op smaak met peper en zout.
- De blaadjes verse munt en basilicum snij je in grove stukken en voeg dit ook toe bij de couscous.
- Rasp de schil van een halve citroen en pers deze helft uit. Dit mag ook door de groente couscous.
- De verse geitenkaas kun je erbovenop leggen, de pompoenpitten eroverheen strooien en nog een klein beetje honing.
Eet Smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht