Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Op bezoek bij mijn ouders kreeg ik opeens een flashback naar 'vroeger' en daardoor spontaan inspiratie voor een traditioneel Aardappelen-, Groente-, Vleesgerecht. Knapperig verse sla met een lekkere dressing, een goede hamburger van 'echt' vlees en opgebakken aardappeltjes mamma-stijl. 

 

Aardappelen, sla en lenteuitjes via de Horsterhof en hamburger van biologisch rundvlees van de Houberg in Lobith. Broodje van bakkerij Hilvers uit Arnhem.

Ingredienten
  4 st Hamburger
  4 st Broodjes
  1 st Krop sla
  2 st Ui
  2 st Tomaten
  1000 g Aardappelen
  4 st Lente-uitje
  Vinaigrette
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en kook ze gedurende 15 minuten in ruim water met zout.
  • Snijd de onderkant van de krop sla, scheur de balderen tot kleinere stukken, was deze goed en droog ze in een doek of sla-centrifuge. Snijd de lenteuitjes tot ringetjes. Doe de sla in een kom en meng met de lente-uiringetjes en wat vinaigrette. Zet apart tot het opdienen.
  • 'Blus' de aardappelen met koud water, giet af en laat even uitdampen en wat afkoelen. Snijd de aardappelen in plakjes van ± 0,5cm. 
  • Verhit boter in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes tot ze lichtbruin kleuren, schud ze regematig om en voeg wat zout en evt peper toe. 
  • Snijd de ui in ringen.
  • Verhit in een tweede koekenpan ook boter of olijfolie. Zet het vuur lager en bak de uiringen zachtjes gedurende 5 minuten. Vis de ringen uit het bakvet en houd ze apart onder folie. Bak in het uien-bakvet de hamburgers gedurende ± 5 minuten per kant goudbruin.
  • Snijd de broodjes doormidden en rooster de binnenkant eventueel kort onder de grill.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Serveer de hamburger op zijn broodje met de uiringen, wat sla, tomaat en mayo en/of ketchup, de salade en aardappeltjes ernaast. 
  • Eet smakelijk!