Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes
Op bezoek bij mijn ouders kreeg ik opeens een flashback naar 'vroeger' en daardoor spontaan inspiratie voor een traditioneel Aardappelen-, Groente-, Vleesgerecht. Knapperig verse sla met een lekkere dressing, een goede hamburger van 'echt' vlees en opgebakken aardappeltjes mamma-stijl.
Aardappelen, sla en lenteuitjes via de Horsterhof en hamburger van biologisch rundvlees van de Houberg in Lobith. Broodje van bakkerij Hilvers uit Arnhem.
4 st | Hamburger | |
4 st | Broodjes | |
1 st | Krop sla | |
2 st | Ui | |
2 st | Tomaten | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Lente-uitje | |
Vinaigrette | ||
g | Boter | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze gedurende 15 minuten in ruim water met zout.
- Snijd de onderkant van de krop sla, scheur de balderen tot kleinere stukken, was deze goed en droog ze in een doek of sla-centrifuge. Snijd de lenteuitjes tot ringetjes. Doe de sla in een kom en meng met de lente-uiringetjes en wat vinaigrette. Zet apart tot het opdienen.
- 'Blus' de aardappelen met koud water, giet af en laat even uitdampen en wat afkoelen. Snijd de aardappelen in plakjes van ± 0,5cm.
- Verhit boter in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes tot ze lichtbruin kleuren, schud ze regematig om en voeg wat zout en evt peper toe.
- Snijd de ui in ringen.
- Verhit in een tweede koekenpan ook boter of olijfolie. Zet het vuur lager en bak de uiringen zachtjes gedurende 5 minuten. Vis de ringen uit het bakvet en houd ze apart onder folie. Bak in het uien-bakvet de hamburgers gedurende ± 5 minuten per kant goudbruin.
- Snijd de broodjes doormidden en rooster de binnenkant eventueel kort onder de grill.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Serveer de hamburger op zijn broodje met de uiringen, wat sla, tomaat en mayo en/of ketchup, de salade en aardappeltjes ernaast.
- Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht