Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes
Op bezoek bij mijn ouders kreeg ik opeens een flashback naar 'vroeger' en daardoor spontaan inspiratie voor een traditioneel Aardappelen-, Groente-, Vleesgerecht. Knapperig verse sla met een lekkere dressing, een goede hamburger van 'echt' vlees en opgebakken aardappeltjes mamma-stijl.
Aardappelen, sla en lenteuitjes via de Horsterhof en hamburger van biologisch rundvlees van de Houberg in Lobith. Broodje van Tom van Otterloo.
4 st | Hamburger | |
4 st | Hamburgerbroodje | |
1 st | Krop sla | |
2 st | Ui | |
2 st | Tomaten | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Lente-uitje | |
Vinaigrette | ||
g | Boter | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze gedurende 15 minuten in ruim water met zout.
- Snijd de onderkant van de krop sla, scheur de balderen tot kleinere stukken, was deze goed en droog ze in een doek of sla-centrifuge. Snijd de lenteuitjes tot ringetjes. Doe de sla in een kom en meng met de lente-uiringetjes en wat vinaigrette. Zet apart tot het opdienen.
- 'Blus' de aardappelen met koud water, giet af en laat even uitdampen en wat afkoelen. Snijd de aardappelen in plakjes van ± 0,5cm.
- Verhit boter in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes tot ze lichtbruin kleuren, schud ze regematig om en voeg wat zout en evt peper toe.
- Snijd de ui in ringen.
- Verhit in een tweede koekenpan ook boter of olijfolie. Zet het vuur lager en bak de uiringen zachtjes gedurende 5 minuten. Vis de ringen uit het bakvet en houd ze apart onder folie. Bak in het uien-bakvet de hamburgers gedurende ± 5 minuten per kant goudbruin.
- Snijd de bolletjes doormidden en rooster de binnenkant eventueel kort onder de grill.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Serveer de hamburger op zijn broodje met de uiringen, wat sla, tomaat en mayo en/of ketchup, de salade en aardappeltjes ernaast.
- Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht