Gehaktballen met sla en nieuwe krieltjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Eigenlijk was de lekkere verse sla van de Horsterhof de inspiratie tot dit recept: Zo'n knapperige verse krop sla met een lekkere dressing is toch het lekkerst met een goede gehaktbal van 'echt' vlees en heerlijke romige aardappelen. Dit brengt mij altijd meteen terug naar mijn jeugd toe 'AVG' de norm was ;-)

 

Sla, en lenteuitjes via biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven, nieuwe aardappelen van het Gelders Eiland uit Lobith en een heerlijke voorgebakken gehaktbal van varkens- en rundvlees van Dykhoeve Herwen. Biologische tomaten uit de Spaanse zon.

Ingredienten
  4 st Gehaktbal
  1 st Krop sla
  4 st Tomaten
  1000 g Aardappelen
  4 st Lente-uitje
  Vinaigrette
  Vinaigrette
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Spoel de krieltjes schoon en kook ze gedurende ±15/20 minuten in ruim water met zout tot ze net in te prikken zijn met een vork. Giet ze af en spoel even na met heet water.
  • Kook de eitjes zoals je ze lekker vindt (10 minuten in koud water voor zacht, 12 minuren voor hard).
  • Snijd de tomaten in (halve) plakjes en gebruik de helft voor de salade en de andere helft voor de gehaktballen.
  • Doe een klein beetje boter en/of olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de tomaten gedurende ± 5 minuten op halfhoog vuur aan. Zet het vuur op een kwart, voeg de gehaktballen toe en warm ze langzaam op in de tomatenprut.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de krop sla, scheur de bladeren tot kleinere stukken, was deze goed en droog ze in een doek of sla-centrifuge. Snijd de lenteuitjes tot ringetjes. Doe de sla in een kom en meng met de lente-uiringetjes, de andere helft van de tomaten en de vinaigrette. Zet apart tot het opdienen.
  • Pel de eieren, snijd overlangs in kwarten en drappeer op de salade. 
  • Klontje boter op de aardappelen.
  • Serveer alles aan tafel of op een opgemaakt bord.

Eet smakelijk!