Gehaktballen, salade en nieuwe aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Op bezoek bij mijn ouders kreeg ik opeens een flashback naar 'vroeger' en daardoor spontaan inspiratie voor een traditioneel Aardappelen-, Groente-, Vleesgerecht. Knapperig verse sla met een lekkere dressing, een goede gehaktbal van 'echt' vlees en verse nieuwe aardappelen. 

 

Sla, aardappelen en lenteuitjes via de Horsterhof en gehaktbal van varkensvlees via Putman. 

Ingredienten
  4 st Gehaktbal
  1 st Krop sla
  Vinaigrette
  4 st Tomaten
  1000 g Aardappelen
  4 st Lente-uitje
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schrob de aardappelen (niet schillen)en kook ze gedurende ±15/20 minuten in ruim water met zout tot ze net in te prikken zijn met een vork.
  • Snijd de tomaten in (halve) plakjes en gebruik de helft voor de salade en de andere helft voor de gehaktballen.
  • Doe een klein beetje boter in een koekenpan en bak de helft van de tomaten op halfhoog vuur aan. Voeg de gehaktballen toe en warm ze langzaam op in de tomatenprut.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de krop sla, scheur de bladeren tot kleinere stukken, was deze goed en droog ze in een doek of sla-centrifuge. Snijd de lenteuitjes tot ringetjes. Doe de sla in een kom en meng met de lente-uiringetjes, de andere helft van de tomaten en de vinaigrette. Zet apart tot het opdienen.
  • Giet de aardappelen af en laat even uitdampen.
  • Serveer alles aan tafel of op een opgemaakt bord.

Eet smakelijk!