Hamburgers met zoete pompoenpuree en snijbiet
Vrij naar een recept van mijn collega's van De Krat, uit het kookboek van Eefje Brugman "Een krat vol recepten". Lekkere seizoenscombi met een beetje zoet en een beetje zout, met vlees en een flinke hoeveelheid groenten. Kortom een heerlijk nazomerig maaltje.
Overheerlijke (magere!) hamburgers van Putman gemaakt van goeie koeien uit Horst. Pompoen en snijbiet van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven en kastanjechampignons van biologische kwekerij Middelwaard uit Loo.
4 st | Hamburger | |
600 g | Pompoen | |
500 g | Snijbiet | |
300 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Knoflookteen | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de hamburgers tijdig uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwijder de steel van de pompoen en snijd in grote parten. Verwijder de pitten en draden met een lepel.
- Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant naar boven in de voorverwarmde oven voor circa 20 minuten.
- Ondertussen spoel je de snijbiet af en snijd je de stelen in stukjes van 1 cm. Houdt dit apart van elkaar. Snijd vervolgens de bladeren in repen van 1 cm.
- Snijd de kastanjechampignons in kwarten en hak de knoflook fijn.
- Doe 2 el olie in een wok en fruit de steeltjes van de snijbiet 3 minuten aan, voeg dan de knoflook en de champignons toe en bak dat al omscheppend nog circa 2 minuten op hoog vuur mee.
- Voeg het snijbietblad bij de champignons en bak nog circa 3 minuten mee tot het slinkt.
- Bak nu de hamburgers mooi bruin in ± 5 minuten per kant (korter als je ze lekker rosé van binnen wilt!) en zet het vuur van beide pannen uit en houdt alles warm met een deksel.
- Haal de pompoenen uit de oven en lepel met behulp van een ovenhandschoen of stevige vork het vruchtvlees eruit. Stamp de pompoen fijn met een stamper of staafmixer en roer er 1 a 2 el olijfolie p/p door en flink peper en zout.
- Serveer de pompoenpuree met de snijbiet en champignons (indien nodig nog heel even doorwarmen) en de hamburgers.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht