Harira - Marrokaanse soep
Harira is een Marrokaanse maaltijdsoep die gegeten wordt met de ramadam. De rijkgevulde maaltijdsoep heeft als basis altijd tomaten, kikkererwten, linzen en selderij, maar er zijn vele variaties.
Herkomst
Groenten via boerderij de Horsterhof. Rundergehakt van de Houberg uit Lobith en brood van bakkerij Tom van Otterloo.
1 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
4 takjes | Peterselie | |
1 st | Kruidenmix | |
1 st | Gehakt | |
1 st | Kikkererwten (blik) | |
400 g | Bleekselderij | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
100 g | Rode linzen | |
4 st | Pavé broodje | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook en peterselie (alleen de blaadjes) grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, kruidenmix (komijn, kurkuma, kaneel, harissa) en de helft van de peterselie fijn tot kruidenpasta
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij af onder koud stromend water en snijd in kleine boogjes.
- Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten, bleekselderij en linzen toe. Laat de soep 10 min. op laag vuur met de deksel erop zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met het brood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht