Harira - Marrokaanse soep
Harira is een Marrokaanse maaltijdsoep die gegeten wordt met de ramadam. De rijkgevulde maaltijdsoep heeft als basis altijd tomaten, kikkererwten, linzen en selderij, maar er zijn vele variaties.
Herkomst
Groenten via boerderij de Horsterhof. Rundergehakt van de Houberg uit Lobith en brood van bakkerij Hilvers.
1 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
4 takjes | Peterselie | |
1 st | Kruidenmix | |
1 st | Gehakt | |
1 st | Kikkererwten (blik) | |
4 st | Bleekselderij stengel | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
100 g | Rode linzen | |
4 st | Pavé broodje | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook en peterselie (alleen de blaadjes) grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, kruidenmix (komijn, kurkuma, kaneel, harissa) en de helft van de peterselie fijn tot kruidenpasta
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij af onder koud stromend water en snijd in kleine boogjes.
- Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten, bleekselderij en linzen toe. Laat de soep 10 min. op laag vuur met de deksel erop zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met het brood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht