Harira - Marrokaanse soep

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Soep

Harira is een Marrokaanse maaltijdsoep die gegeten wordt met de ramadam. De rijkgevulde maaltijdsoep heeft als basis altijd tomaten, kikkererwten, linzen en selderij, maar er zijn vele variaties.

 

Herkomst

Groenten via boerderij de Horsterhof. Rundergehakt van de Houberg uit Lobith en brood van bakkerij Hilvers.

Ingredienten
  1 st Ui
  4 st Knoflookteen
  4 takjes Peterselie
  1 st Kruidenmix
  1 st Gehakt
  1 st Kikkererwten (blik)
  4 st Bleekselderij stengel
  1 st Tomatenblokjes, blik
  100 g Rode linzen
  4 st Pavé broodje
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de ui, knoflook en peterselie (alleen de blaadjes) grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, kruidenmix (komijn, kurkuma, kaneel, harissa) en de helft van de peterselie fijn tot kruidenpasta
  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij af onder koud stromend water en snijd in kleine boogjes.
  • Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten, bleekselderij en linzen toe. Laat de soep 10 min. op laag vuur met de deksel erop zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met het brood.