Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen
Echt een bijzonder combinatie van smaken deze stamp op de scheidslijn tussen najaar en voorjaar. Het zoete van de wortels en aardappelen, een bittertje van de andijvie (valt mee hoor hij is vooral knapperig), en de umami van de gerookte forel. T'is nog hartstikke gezond ook ;-)
Wortelen en andijvie van biodynamische boerderij De Horsterhof te Duiven. Aardappelen van 't Gelders Eiland in Lobith, forellen van De Visbroertjes uit de Steenstraat.
2 st | Ambachtelijk gerookte forel | |
2 st | Andijvie | |
1000 g | Aardappelen | |
600 g | Wortelen | |
1 st | Citroen | |
4 st | Knoflookteen | |
200 ml | Slagroom | |
Olijfolie | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen met een dunschiller. Halveer eventueel de dikkere exemplaren in de lengte en snijd in plakjes van ± 1 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook met de snijkant van een mes.
- Doe de wortelschijfjes met de knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
- Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen.
- Snijd de kont van de andijvie en snijd de rest in reepjes van ± 1 cm. Was en sla droog.
- Neem na 15 min. de wortels uit de oven en schep om. Leg de gerookte forel-filets in zijn geheel erbij en zet terug in de oven.
- Voeg de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg het citroenrasp toe en de helft van slagroom en stamp met de pureestamper tot puree, voeg slagroom (of melk als je het wat minderr vet wilt) tot het een mooie romige puree is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog een beetje citroensap.
- Neem de makreel en wortels uit de oven. Scheur de filet in stukjes en verdeel over de stamppot. Serveer met de wortels ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht