Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen
Echt een bijzonder combinatie van smaken deze stamp. Het zoete van de wortels en aardappelen, een bittertje van de andijvie (valt mee hoor hij is vooral knapperig), en de umami van de gerookte forel. T'is nog hartstikke gezond ook ;-)
Wortelen, aardappelen en andijvie via bioloische boerderij De Horsterhof te Duiven. Aardappelen van de Landgoed huis Zevenaar, forellen van 't Smallert.
2 st | Forelfilet gerookt | |
1 st | Andijvie | |
1000 g | Aardappelen | |
200 g | Wortelen | |
1 st | Citroen | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Slagroom 125ml | |
Olijfolie | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen met een dunschiller. Halveer eventueel de dikkere exemplaren in de lengte en snijd in plakjes van ± 1 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook met de snijkant van een mes.
- Doe de wortelschijfjes met de knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
- Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen.
- Snijd de kont van de andijvie en snijd de rest in reepjes van ± 1 cm. Was en sla droog.
- Neem na 15 min. de wortels uit de oven en schep om. Leg de gerookte forel-filets in zijn geheel erbij en zet terug in de oven.
- Voeg de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg het citroenrasp toe en de helft van slagroom en stamp met de pureestamper tot puree, voeg slagroom (of melk als je het wat minderr vet wilt) tot het een mooie romige puree is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog een beetje citroensap.
- Neem de forel en wortels uit de oven. Scheur de filet in stukjes en verdeel over de stamppot. Serveer met de wortels ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht