Hutspot met gerookte forelfilet

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Met deze verrassende combi til je alle smaakpapillen naar een hoger niveau. De vette vis is heel fijn van structuur en heeft een vrij neutrale smaak. Door het roken van de forel wordt de smaak een stuk intenser; een beetje zoals gerookte zalm, of paling. Het is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt bij hutspot, maar geloof me: het is het waard!

 

De gerookte forelfilet halen we dinsdag ochtend weer bij 't Smallert in Emst. De groenten oogsten we zoveel mogelijk zelf bij de Horsterhof in Duiven, waar we ook een eitje mee pakken uit hun kippenkar. Wat niet voorradig is kopen we in bij de lokale streekleverancier. 

Ingredienten
  1000 g Wortelen
  1000 g Aardappelen
  8 st Ui
  2 st Forelfilet gerookt
  4 st Eieren
  1 st Bouillonblokje
  1 st Slagroom 125ml
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes. Schil- of schrap de wortelen en snijd in grove stukken. Schil de uien, snijd doormidden en snijd in halve ringen. 
  • Doe de hutspotgroenten en de aardappelen en de bouillontabletten met ruim water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ca. 25 minuten koken.
  • Laat tegen het einde van de kooktijd van de aardappel-groentenmengsel de 4 eieren in een steelpan flink borrelend water zakken en kook ze 6½ minuut. Giet af, spoel af onder koud water en pel ze.
  • Giet het aardappelen-groentenmengsel af, doe er een scheut slagroom door en stamp het met een stamper door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de zachtgekookte eieren. Serveer de hutspot met op elk bord een eitje, wat stukken forel. Eet smakelijk!

Tip: Voeg een schepje mierikswortelpuree toe voor wat extra pit.