Hutspot 'Indian style' met pittige gehaktballetjes
Hutspot met een twist. Ik maakte hem al in mijn studententijd, alleen toen vrijwel geheel uit pakjes en met voorgesneden groenten... Toen al lekker, nu - met verse ingrediënten - nog veel lekkerder!
De uien en winterpeen en aardappelen zijn via de Horsterhof. De gehakt is van de runderen van boerderij de Houberg uit Lobith.
1000 g | Winterpeen | |
1000 g | Aardappelen | |
8 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Gehakt | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Kruidenmix | |
Zout, peper | ||
Boter | ||
Sambal | ||
Ketjap |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Doe de gehakt in een kom. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Voeg ketjap, sambal naar smaak en wat peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Vorm van de gehakt kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in grove stukken. Schil de uien, snijd doormidden en snijd in halve ringen.
- Doe de hutspotgroenten en de aardappelen en de bouillontabletten met ruim water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ca. 25 minuten koken.
- Laat intussen de kruidenmix in een beetje water weken.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op matig vuur in ca. 4 minuten rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.
- Roer de geweekte kruidenmix door het bakvet in de koekenpan en laat het ca. 3 minuten heel zachtjes bakken. Voeg eventueel nog wat water toe.
- Giet het aardappelen-groentenmengsel af doe er een hele flinke klont boter door en stamp het met een stamper door elkaar.
- Roer er de gebakken kruidenmix door en laat alles al omscheppend nog ca. 2 minuten door en door warm worden. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met gehaktballetjes.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht