Hutspot 'Indian style' met pittige gehaktballetjes
Hutspot met een twist. Ik maakte hem al in mijn studententijd, alleen toen vrijwel geheel uit pakjes en met voorgesneden groenten... Toen al lekker, nu - met verse ingrediënten - nog veel lekkerder!
![](/static/upload/normal/06db2828-96d0-45e6-a140-471156cf5858/hutspot+gehaktbal.jpg)
De uien en winterpeen en aardappelen zijn via de Horsterhof. De gehakt is van de runderen van boerderij de Houberg uit Lobith.
1000 g | Winterpeen | |
1000 g | Aardappelen | |
8 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Gehakt | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Kruidenmix | |
Zout, peper | ||
Boter | ||
Sambal | ||
Ketjap |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Doe de gehakt in een kom. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Voeg ketjap, sambal naar smaak en wat peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Vorm van de gehakt kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in grove stukken. Schil de uien, snijd doormidden en snijd in halve ringen.
- Doe de hutspotgroenten en de aardappelen en de bouillontabletten met ruim water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ca. 25 minuten koken.
- Laat intussen de kruidenmix in een beetje water weken.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op matig vuur in ca. 4 minuten rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.
- Roer de geweekte kruidenmix door het bakvet in de koekenpan en laat het ca. 3 minuten heel zachtjes bakken. Voeg eventueel nog wat water toe.
- Giet het aardappelen-groentenmengsel af doe er een hele flinke klont boter door en stamp het met een stamper door elkaar.
- Roer er de gebakken kruidenmix door en laat alles al omscheppend nog ca. 2 minuten door en door warm worden. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met gehaktballetjes.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht