Indische Rendang uit Putman's keuken met witte kool

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Rijst

In de keuken van Putman bereidt de vrouw van Pepijn Putman niet alleen heerlijke soepen maar ook deze Indische Rendang met rundvlees uit eigen slagerij. Uiteraard zonder enige kunstmatige toevoegingen. Samen met witte kool en rijst is dit een heerlijk gerecht en supermakkelijk klaar te maken.

 

Indische Rendang van Putman in de Steenstraat in Arnhem en witte kool van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven.

Ingredienten
  300 g Rijst
  2 st Indische Rendang van Putman
  1 st Ui
  1 st Witte kool
  Kerriepoeder
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snij de kool in reepjes.
  • Snipper de ui.
  • Fruit de ui met de kerrie en eventueel gemberpoeder of een beetje sambal glazig in de hete boter. Voeg dan de kool toe, schep alles om en voeg na enkele minuten een klein scheutje water toe. Leg het deksel op de pan en laat de groente nog 15 minuten zachtjes smoren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm ondertussen de Indische Rendang van Putman (Algemeen Kampioen 2016 onder de vakslagers in Nederland!) in een pannetje.
  • Seveer de rijst met Rendang en de kool/ui-salade ernaast.