Italiaanse salade met brood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Om nog even in de vakantiestemming te blijven; een mooie salade 'Italiaanse stijl' met heerlijke verse regionale producten.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Stokbrood van Tom van Otterloo, groenten van De Horsterhof & van Kweekland. Ook de kruiden plukken we voor je op Kweekland en de kaas is ingekocht bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.

Ingredienten
  2 st Stokbrood (gesneden)
  2 st Rode puntpaprika
  1 st Rode ui
  1 st Aubergine
  4 st Tomaten
  2 st Knoflookteen
  g Kaas, geraspt
  Vinaigrette
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Wrijf de de sneetjes stokbrood in met een doormidden gesneden teentje knoflook en druppel er eventueel wat olijfolie op.
  • Was de parika en aubergine en snijd in stukken van ± 2 cm. Bestrooi de aubergine met zout.
  • Schep paprika en aubergine in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met 2 el. olijfolie. Rooster ze gedurende 20 minuten onder de grill en roer ze af en toe om (houd in de gaten dat ze niet verbranden).
  • Rooster de broodjes gedurende enkele minuten licht mee onder de grill. Leg ze apart.
  • Snijd de tomaten in partjes en snipper de ui. Snijd de helft van het stokbrood tot vierkante croutons.
  • Haal de groenten uit de oven, meng met de ui, tomatenpartjes de en de kaas. Roer de vinaigrette erdoor, strooi de croutons erover.
  • Serveer met de overgebleven stokbroodjes ernaast. Eet smakelijk!