Verse Italiaanse salade met brood en buffelmozzarella
Om nog even in de vakantiestemming te blijven; een mooie salade 'Italiaanse stijl' met heerlijke verse groenten en een vers gemaakte mozzarella. Een aanrader!
Stokbrood van Tom van Otterloo, groenten van De Horsterhof & van Kweekland. Ook de kruiden plukken we voor je op Kweekland. De mozzarella komt van buffelfarm Arnts in Zevenaar.
2 st | Stokbrood (gesneden) | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Rode ui | |
1 st | Aubergine | |
4 st | Tomaten | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Mozzarella | |
1 | Vinaigrette | |
Olijfolie | ||
Balsamico azijn | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Wrijf de sneetjes stokbrood in met een doormidden gesneden teentje knoflook en druppel er eventueel wat olijfolie op.
- Was de paprika en aubergine en snijd in stukken van ± 2 cm. Bestrooi de aubergine met zout.
- Schep paprika en aubergine in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met 2 el. olijfolie. Rooster ze gedurende 20 minuten onder de grill en roer ze af en toe om (houd in de gaten dat ze niet verbranden).
- Rooster de broodjes gedurende enkele minuten licht mee onder de grill. Leg ze apart.
- Snijd de tomaten in partjes en snipper de ui. Snijd de helft van het stokbrood tot vierkante croutons.
- Haal de groenten uit de oven, meng met de ui, tomatenpartjes de en de buffelmozzarella. Roer de vinaigrette erdoor, strooi de croutons erover.
- Serveer met de overgebleven stokbroodjes ernaast. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht