Verse Italiaanse salade met brood en buffelmozzarella
Voor de zomerstemming; een mooie salade 'Italiaanse stijl' met heerlijke verse groenten en een vers gemaakte mozzarella. Een aanrader!
Brood van Tom van Otterloo, groenten van De Horsterhof uit Duiven. De mozzarella komt van buffelfarm Arns in Zevenaar.
1 st | Desembrood van Tom | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Rode ui | |
1 st | Aubergine | |
4 st | Tomaten | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Mozzarella | |
Vinaigrette | ||
Olijfolie | ||
Balsamico azijn | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Wrijf de sneetjes brood in met een doormidden gesneden teentje knoflook en druppel er eventueel wat olijfolie op.
- Was de paprika en aubergine en snijd in stukken van ± 2 cm. Bestrooi de aubergine met zout.
- Schep paprika en aubergine in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met 2 el. olijfolie. Rooster ze gedurende 20 minuten onder de grill en roer ze af en toe om (houd in de gaten dat ze niet verbranden).
- Rooster de broodjes gedurende enkele minuten licht mee onder de grill. Leg ze apart.
- Snijd de tomaten in partjes en snipper de ui. Snijd de helft van het brood tot vierkante croutons.
- Haal de groenten uit de oven, meng met de ui, tomatenpartjes en de buffelmozzarella. Roer de vinaigrette erdoor, strooi de croutons erover.
- Serveer met de overgebleven stokbroodjes ernaast. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht