Verse Italiaanse salade met brood en buffelmozzarella
Voor de zomerstemming; een mooie salade 'Italiaanse stijl' met heerlijke verse groenten en een vers gemaakte mozzarella. Een aanrader!
Brood van Tom van Otterloo, groenten van De Horsterhof uit Duiven. De mozzarella komt van buffelfarm Arns in Zevenaar.
1 st | Desembrood van Tom | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Rode ui | |
1 st | Aubergine | |
4 st | Tomaten | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Mozzarella | |
Vinaigrette | ||
Olijfolie | ||
Balsamico azijn | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Wrijf de sneetjes brood in met een doormidden gesneden teentje knoflook en druppel er eventueel wat olijfolie op.
- Was de paprika en aubergine en snijd in stukken van ± 2 cm. Bestrooi de aubergine met zout.
- Schep paprika en aubergine in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met 2 el. olijfolie. Rooster ze gedurende 20 minuten onder de grill en roer ze af en toe om (houd in de gaten dat ze niet verbranden).
- Rooster de broodjes gedurende enkele minuten licht mee onder de grill. Leg ze apart.
- Snijd de tomaten in partjes en snipper de ui. Snijd de helft van het brood tot vierkante croutons.
- Haal de groenten uit de oven, meng met de ui, tomatenpartjes en de buffelmozzarella. Roer de vinaigrette erdoor, strooi de croutons erover.
- Serveer met de overgebleven stokbroodjes ernaast. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht