Verse Italiaanse salade met brood en buffelmozzarella

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Om nog even in de vakantiestemming te blijven; een mooie salade 'Italiaanse stijl' met heerlijke verse groenten en een vers gemaakte mozzarella. Een aanrader!

 

Stokbrood van Tom van Otterloo, groenten van De Horsterhof & van Kweekland. Ook de kruiden plukken we voor je op Kweekland. De mozzarella komt van buffelfarm Arns in Zevenaar.

Ingredienten
  2 st Stokbrood (gesneden)
  2 st Rode puntpaprika
  1 st Rode ui
  1 st Aubergine
  4 st Tomaten
  2 st Knoflookteen
  2 st Mozzarella
  Vinaigrette
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Wrijf de sneetjes stokbrood in met een doormidden gesneden teentje knoflook en druppel er eventueel wat olijfolie op.
  • Was de paprika en aubergine en snijd in stukken van ± 2 cm. Bestrooi de aubergine met zout.
  • Schep paprika en aubergine in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met 2 el. olijfolie. Rooster ze gedurende 20 minuten onder de grill en roer ze af en toe om (houd in de gaten dat ze niet verbranden).
  • Rooster de broodjes gedurende enkele minuten licht mee onder de grill. Leg ze apart.
  • Snijd de tomaten in partjes en snipper de ui. Snijd de helft van het stokbrood tot vierkante croutons.
  • Haal de groenten uit de oven, meng met de ui, tomatenpartjes de en de buffelmozzarella. Roer de vinaigrette erdoor, strooi de croutons erover.
  • Serveer met de overgebleven stokbroodjes ernaast. Eet smakelijk!