Ka­bel­jauw met to­maat uit de oven

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Mooie, eenvoudige ovenschotel met superverse en smaakvolle ingredienten. Een heerlijke topper en, met wat snijwerk, zo gemaakt.

 

Kabeljauw van de Visbroertjes in de Steenstraat, tomaten, prei en ui van biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven, tijm van Kweekland en rijst via biologische groothandel Odin.

Ingredienten
  500 g Kabeljauw
  300 g Rijst
  12 st Tomaten
  2 st Prei
  4 st Ui
  8 st Takje(s) Tijm
  2 st Beschuit
  Witte wijn
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in ringen. Snij de tomaten in plakjes, snijd de prei in ringen. Leg om en om op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met de blaadjes van de tijm. 
  • Zet het geheel in een heel klein bodempje water, of liever, witte wijn.
  • Bestrooi de kabeljauw met wat zout en peper en leg op de tomaten en ui-ringen.
  • Verkruimel de beschuit en strooi de kruimels over de kabeljauw.
  • Zet de ovenschaal met tomaten-prei-ui-kabeljauw gedurende 30 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Serveer de kabeljauw met de rijst ernaast en de tomaten/prei/uien-prut erover.

Eet smakelijk!