Kabeljauw met tomaat uit de oven
Mooie, eenvoudige ovenschotel met superverse en smaakvolle ingredienten. Een heerlijke topper en, met wat snijwerk, zo gemaakt.
Kabeljauw van de Visbroertjes in de Steenstraat, tomaten, prei en ui van biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven, tijm van Kweekland en rijst via biologische groothandel Odin.
500 g | Kabeljauw | |
300 st | Rijst | |
12 st | Tomaten | |
2 st | Prei | |
4 st | Ui | |
8 st | Takje(s) Tijm | |
2 st | Beschuit | |
Witte wijn | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui in ringen. Snij de tomaten in plakjes, snijd de prei in ringen. Leg om en om op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met de blaadjes van de tijm.
- Zet het geheel in een heel klein bodempje water, of liever, witte wijn.
- Bestrooi de kabeljauw met wat zout en peper en leg op de tomaten en ui-ringen.
- Verkruimel de beschuit en strooi de kruimels over de kabeljauw.
- Zet de ovenschaal met tomaten-prei-ui-kabeljauw gedurende 30 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de kabeljauw met de rijst ernaast en de tomaten/prei/uien-prut erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht