Kabeljauw met tomaat uit de oven
Mooie, eenvoudige ovenschotel met superverse en smaakvolle ingredienten. Een heerlijke topper en, met wat snijwerk, zo gemaakt.
Kabeljauw van de Visbroertjes in de Steenstraat, tomaten, prei en ui van biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven, tijm van Kweekland en rijst via biologische groothandel Odin.
500 g | Kabeljauw | |
300 st | Rijst | |
12 st | Tomaten | |
2 st | Prei | |
4 st | Ui | |
8 st | Takje(s) Tijm | |
2 st | Beschuit | |
Witte wijn | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui in ringen. Snij de tomaten in plakjes, snijd de prei in ringen. Leg om en om op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi met de blaadjes van de tijm.
- Zet het geheel in een heel klein bodempje water, of liever, witte wijn.
- Bestrooi de kabeljauw met wat zout en peper en leg op de tomaten en ui-ringen.
- Verkruimel de beschuit en strooi de kruimels over de kabeljauw.
- Zet de ovenschaal met tomaten-prei-ui-kabeljauw gedurende 30 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de kabeljauw met de rijst ernaast en de tomaten/prei/uien-prut erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht