Kabeljauwfilet met prei-aardappelpuree
Mooi maaltje geleend van onze zuiderburen (www.lekkervanbijons.be) waar we winterprei van de Horsterhof combineren met verse kabeljauw van de visbroertjes. Soort surf en turf maar dan met groenten en vis. Door de vis te stomen krijg je een mooi mager stuk vis, enigzins gecompenseerd door de slagroom in de puree ;-) Het moet wel lekker blijven nietwaar?!
Kabeljauw-haas van de Visbroertjes, prei en aardappelen van de Horsterhof en de meeste kruiden van Kweekland.
1000 g | Aardappelen | |
600 g | Kabeljauw | |
2 st | Prei | |
2 st | Ui | |
100 st | Slagroom 125ml | |
2 st | Knoflookteen | |
4 | Laurier | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
4 takjes | Peterselie | |
st | Peper en zout | |
100 g | Roomboter | |
100 ml | Witte wijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappelen tot ze kruimig zijn.
- Snipper de ui.
- Snijd de prei in ringen van ± 1/2 cm en stoof 10 minuten in een koekenpan met wat boter, samen met wat fijngesneden knoflook en de ui.
- Stamp de aardappelen tot een puree met een beetje kookvocht, zout, peper en de room en voor de liefhebbers nog een klontje roomboter of wat opgewarmde melk.
- Meng de prei door de puree. Breng verder op smaak en houd warm.
- Breng in een pan 1 l water aan de kook met de laurier en de tijm, voeg eventueel 1/2 glas witte wijn p/p toe. Stoom hierboven de stukken vis in een vergiet of zeef gedurende 10 minuten.
- Smelt de rest van de boter in een pannetje. Snijd de peterselie en voeg toe aan de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
- Serveer de puree met de vis en de botersaus.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht