Kabeljauwfilet met prei-aardappelpuree
Mooi maaltje geleend van onze zuiderburen (www.lekkervanbijons.be) waar we winterprei van de Horsterhof combineren met verse kabeljauw van de visbroertjes. Soort surf en turf maar dan met groenten en vis. Door de vis te stomen krijg je een mooi mager stuk vis, enigzins gecompenseerd door de slagroom in de puree ;-) Het moet wel lekker blijven nietwaar?!
Kabeljauw-haas van de Visbroertjes, prei en aardappelen van de Horsterhof en de meeste kruiden van Kweekland.
1000 g | Aardappelen | |
600 g | Kabeljauw | |
2 st | Prei | |
2 st | Ui | |
100 st | Slagroom 125ml | |
2 st | Knoflookteen | |
4 | Laurier | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
4 takjes | Peterselie | |
st | Peper en zout | |
100 g | Roomboter | |
100 ml | Witte wijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappelen tot ze kruimig zijn.
- Snipper de ui.
- Snijd de prei in ringen van ± 1/2 cm en stoof 10 minuten in een koekenpan met wat boter, samen met wat fijngesneden knoflook en de ui.
- Stamp de aardappelen tot een puree met een beetje kookvocht, zout, peper en de room en voor de liefhebbers nog een klontje roomboter of wat opgewarmde melk.
- Meng de prei door de puree. Breng verder op smaak en houd warm.
- Breng in een pan 1 l water aan de kook met de laurier en de tijm, voeg eventueel 1/2 glas witte wijn p/p toe. Stoom hierboven de stukken vis in een vergiet of zeef gedurende 10 minuten.
- Smelt de rest van de boter in een pannetje. Snijd de peterselie en voeg toe aan de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
- Serveer de puree met de vis en de botersaus.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht