Kip met abrikozen en rijst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Rijst

Door de honing en de abrikozen in dit stoofgerecht wordt de kip heerlijk zoet. Samen met de zoete aardapellen en rijst heb je zo een maaltijd waar het hele gezin van smult.

 

Drumsticks van KemperKip, zoete aardappelen en ui van de Horsterhof.

Ingredienten
  1 st Korianderzaad
  600 g Kipdrumsticks
  1 st Rijst
  2 st Ui
  2 st Kaneelstokje
  12 g Gedroogde abrikozen
  600 g Zoete aardappelen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Honing
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en braad de kip goudbruin aan. Plet het korianderzaad, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel of in een vijzel. Snipper de ui. Voeg de ui, kaneelstokjes en het korianderzaad toe en bak 3 min. Voeg 125ml water per 2 personen, de abrikozen en honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip 40 min.

Was de aardappelen, halveer ze en leg ze op een bakplaat. Sprenkel de rest van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Rooster 25 min. in de oven. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de kip uit de saus. Kook het vocht in de pan nog 5 min. in tot een saus. Verdeel de rijst en de zoete aardappelen over de borden, schep de kip en de abrikozen erbij.