Kip met abrikozen en rijst
Door de honing en de abrikozen in dit stoofgerecht wordt de kip heerlijk zoet. Samen met de zoete aardapellen en rijst heb je zo een maaltijd waar het hele gezin van smult.
Drumsticks van KemperKip, zoete aardappelen en ui van de Horsterhof.
1 st | Korianderzaad | |
600 g | Kipdrumsticks | |
1 st | Rijst | |
2 st | Ui | |
2 st | Kaneelstokje | |
12 g | Gedroogde abrikozen | |
600 g | Zoete aardappelen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
Honing |
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en braad de kip goudbruin aan. Plet het korianderzaad, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel of in een vijzel. Snipper de ui. Voeg de ui, kaneelstokjes en het korianderzaad toe en bak 3 min. Voeg 125ml water per 2 personen, de abrikozen en honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip 40 min.
Was de aardappelen, halveer ze en leg ze op een bakplaat. Sprenkel de rest van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Rooster 25 min. in de oven. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de kip uit de saus. Kook het vocht in de pan nog 5 min. in tot een saus. Verdeel de rijst en de zoete aardappelen over de borden, schep de kip en de abrikozen erbij.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht