Zoete pilav met kip, kerrie & kool

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Lekker makkelijk recept voor de doordeweekse avond. Een crowdpleaser die het in mijn studententijd al goed deed. Toen had ik alleen nog niet van die mooie ingrediënten, en dat maakt het verschil ;-)

 

De kip is vrije uitloopkip van slagerij Putman, de rijst is van de Nieuwe Band en biologisch, net als de rozijen. De kool komt van de Horsterhof uit Duiven en de appels zijn van biologische kweker 't Gelders Eiland uit Lobith.

Ingredienten
  400 g Kipfilet-blokjes
  1 st Witte kool
  2 st Ui
  4 st Appels
  300 g Rijst
  100 g Cashewnoten
  80 g Rozijnen
  Olijfolie
  Kerriepoeder
  zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snipper de ui.
  • Schil de appel(s) en snijd in blokjes.
  • Laat de rozijnen in warm water even wellen. 
  • Snijd de kool in vieren, verwijder de harde kern en snijd of schaaf in reepjes.
  • Doe de kipblokjes bij de ui, zet het vuur hoog en bak de kipblokjes al omscheppend in ± 5 min. bruin.
  • Temper het vuur tot half. Voeg de kool toe en bak in 5 min. zacht mee. voeg de appelblokjes toe en bak al omscheppend nog enkele minuten mee.
  • Schep er de kerrie (naar smaak) met de rijst, de cashewnoten en (afgegoten) rozijnen door en bak - al omscheppend - nog 1 min.
  • Breng de Pilaf op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!