Pilav met kip, kerrie & spitskool

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Lekker makkelijk recept voor de doordeweekse avond. Met mooie ingrediënten, en dat maakt het verschil ;-)

 

De kip is biologische scharrelkipdij, de rijst is van de Nieuwe Band en biologisch, net als de rozijen. De kool en appels komen van de Horsterhof uit Duiven. 

Ingredienten
  500 g Kipdij blokjes
  800 g Spitskool, gesneden
  2 st Ui
  4 st Appels
  1 st Rijst
  100 g Cashewnoten
  80 g Rozijnen
  Olijfolie
  Kerriepoeder
  zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snipper de ui.
  • Schil de appel(s) en snijd in blokjes.
  • Laat de rozijnen in warm water even wellen. 
  • Snijd de kool in vieren, verwijder de harde kern en snijd of schaaf in reepjes.
  • Doe de kipblokjes bij de ui, zet het vuur hoog en bak de kipblokjes al omscheppend in ± 5 min. bruin.
  • Temper het vuur tot half. Voeg de kool toe en bak in 5 min. zacht mee. voeg de appelblokjes toe en bak al omscheppend nog enkele minuten mee.
  • Schep er de kerrie (naar smaak) met de rijst, de cashewnoten en (afgegoten) rozijnen door en bak - al omscheppend - nog 1 min.
  • Breng de Pilaf op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!