Pilav met kip, kerrie & spitskool
Lekker makkelijk recept voor de doordeweekse avond. Met mooie ingrediënten, en dat maakt het verschil ;-)
De kip is biologische scharrelkipdij, de rijst is van de Nieuwe Band en biologisch, net als de rozijen. De kool en appels komen van de Horsterhof uit Duiven.
500 g | Kipdij blokjes | |
800 g | Spitskool, gesneden | |
2 st | Ui | |
4 st | Appels | |
1 st | Rijst | |
100 g | Cashewnoten | |
80 g | Rozijnen | |
Olijfolie | ||
Kerriepoeder | ||
zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snipper de ui.
- Schil de appel(s) en snijd in blokjes.
- Laat de rozijnen in warm water even wellen.
- Snijd de kool in vieren, verwijder de harde kern en snijd of schaaf in reepjes.
- Doe de kipblokjes bij de ui, zet het vuur hoog en bak de kipblokjes al omscheppend in ± 5 min. bruin.
- Temper het vuur tot half. Voeg de kool toe en bak in 5 min. zacht mee. voeg de appelblokjes toe en bak al omscheppend nog enkele minuten mee.
- Schep er de kerrie (naar smaak) met de rijst, de cashewnoten en (afgegoten) rozijnen door en bak - al omscheppend - nog 1 min.
- Breng de Pilaf op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met geroosterde koolraap en saliebotersaus Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VeganVegetarische goulash met linzen Een heerlijke vege goulash Bekijk gerecht