Kip-risotto met herfst-groenten
Troostrijke risotto met warme ingrediënten:
Lekkere vrije-uitloopkip, winterpeen van De Horsterhof en bio bleekselderij ingekocht. Risotto uit Italië via biologische groothandel De Nieuwe Band net als de walnoten en de bouillonblokjes.
4 st | Kipfilet | |
300 st | Risotto rijst | |
300 g | Winterpeen | |
200 g | Bleekselderij | |
60 g | Walnoten | |
2 st | Bouillonblokje | |
100 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Ui | |
Boter | ||
Zout, peper | ||
Witte wijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snij de kipfilet in blokjes. Smelt in een flinke (wok)pan met dikke bodem een flinke klont boter en een scheut olijfolie; laat smelten en bak hierin de blokjes kipfilet gedurende 5 min. Schep de kip uit de pan en houd deze apart. Laat het vet in de pan.
- Snipper de ui en schil de winterpeen. Snijd de winterpeen in kleine blokjes. Snijd tevens de stengel bleekselderij in kleine blokjes.
- Fruit de ui op laag vuur in de kipfilet pan gedurende 5 minuten tot hij ligt kleurt. Voeg winterpeen en bleekselderij toe en bak nog 5 min. Voeg de risottorijst toe zet het vuur hoog en bak het geheel al roerend gedurende 2 min. zodat de korrels gaan glanzen. Blus af met een flinke scheut wijn p/p, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
- Maak ondertussen de bouillon met één bouillonblokje op 1/2 ltr water. Voeg nu steeds een scheut warme bouillon toe en blijf roeren tot deze bijna helemaal opgenomen is door de risottorijst. Herhaal dit tot de bouillon op is. Pas op dat de rijst niet aanbakt.
- Voeg na 10 min. de blokjes kip toe. Na 15-20 minuten moet je risotto lekker zacht en smeuig zijn.
- Roer nu nog een klont boter, de walnoten en de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Laat de risotto afgedekt nog 5 min. rusten. Schep de risotto in (diepe) borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht