Kippendijen van Jamie
Deze heerlijke ovenschotel - vrij naar een recept van Jamie Oliver en volgens vrijwilligster Charlotte een evergreen - is ' easy'. De oven doet het werk, jij hoeft alleen maar alles door elkaar te gooien; lekker voor als je bezoek krijgt of voor een lui zondagavondmaal. Let op: moet EEN UUR IN DE OVEN! De kippendijen zijn met bot, dat komt de garing en structuur ten goede. Eenmaal op je bord valt het vlees zo van het bot.
Biologische kippendijen van Kemper Kip, tomaten en paprika zijn biologisch en ingekocht via De Horsterhof maar komen in dit seizoen van iets verder weg; ui, knoflook en rozemarijn komen daar van het land.
500 g | Kippendijen | |
4 st | Ui | |
2 st | Paprika | |
8 st | Knoflookteen | |
8 st | Tomaten | |
2 st | Takjes rozemarijn | |
2 st | Stokbrood | |
Balsamico azijn | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
LET OP: moet lang in de oven! En laat de kip op tijd ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de tomaten in kwarten, pel de uien en snijd in acht parten, was de paprika, ontdoe ze van de zaden en zaadlijsten en snijd in grove stukken.
- Doe alles in een flinke ovenschaal of 'oven-tray'. Kneus de knoflook flink met de zijkant van je mes (laat het velletje er gewoon omheen en druk ze hardhandig plat), verdeel over de schaal.
- Voeg de kippendijen toe.
- Giet er vervolgens flink olijfolie en wat minder balsamicoazijn over en bestrooi met zout, peper, de verse rozemarijn en eventueel met andere kruiden als gerookte paprikapoeder of tijm. Hussel alles maar zorg dat de kip bovenop ligt.
- Zet de schotel in de oven en bak gedurende een uur waarbij je zo nu en dan de kip overgiet met de sappen uit de schaal/tray.
- Serveer zo uit de tray of met wat rijst of een stokbrood.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht