Kippendijen van Jamie

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Salade

Deze heerlijke ovenschotel - vrij naar een recept van Jamie Oliver en volgens vrijwilligster Charlotte een evergreen - is ' easy'.  De oven doet het werk, jij hoeft alleen maar alles door elkaar te gooien; lekker voor als je bezoek krijgt of voor een lui zondagavondmaal. Let op: moet EEN UUR IN DE OVEN!

 

Kippendijen met een 'beter-leven-keurmerk' van Putman, tomaten en paprika zijn biologisch en ingekocht via De Horsterhof maar koem in diet seizoen van iets verder weg; ui en de knoflook komen daar van het land. Rozemarijn is uiteraard onbespoten en van Kweekland aan de Dalweg.

Ingredienten
  500 g Kippendijen
  4 st Ui
  2 st Paprika
  8 st Knoflookteen
  8 st Tomaten
  2 st Takjes rozemarijn
  2 st Stokbrood
  Balsamico azijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

LET OP: moet lang in de oven!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de tomaten in kwarten, pel de uien en snijd in acht parten, was de paprika, ontdoe ze van de zaden en zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  • Doe alles in een flinke ovenschaal of 'oven-tray'. Kneus de knoflook flink met de zijkant van je mes (laat het velletje er gewoon omheen en druk ze hardhandig plat), verdeel over de schaal. 
  • Voeg de kippendijen toe.
  • Giet er vervolgens flink olijfolie en wat minder balsamicoazijn over en bestrooi met zout, peper, de verse rozemarijn en eventueel met andere kruiden als gerookte paprikapoeder of tijm. Hussel alles maar zorg dat de kip bovenop ligt.
  • Zet de schotel in de oven en bak gedurende een uur waarbij je zo nu en dan de kip overgiet met de sappen uit de schaal/tray.
  • Serveer zo uit de tray of met wat rijst of een stokbrood.

Eet smakelijk!