Kippenragout uit Putman's keuken met paksoy
In de keuken van Putman bereidt de vrouw van Pepijn Putman niet alleen heerlijke soepen maar ook deze kippenragout met vlees van goede scharrelkippen. Uiteraard zonder enige kunstmatige toevoegingen. Samen met knapperige paksoy en rijst is dit een heerlijk gerecht en supermakkelijk klaar te maken.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Kippenragout van 'mevrouw Putman' in de Steenstraat in Arnhem en paksoy en het uitje van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven.
300 st | Rijst | |
2 | Kippenragout | |
1 st | Ui | |
2 st | Paksoi | |
Kerriepoeder | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snij paksoy in stukken van ± 2 cm (zowel het groen als het wit). Snipper de ui.
- Fruit de ui met de kerrie en eventueel gemberpoeder of een beetje sambal glazig in de hete boter. Voeg dan de paksoy toe, schep alles om en voeg na enkele minuten een klein scheutje water toe. Leg het deksel op de pan en laat de groente nog 10 minuten zachtjes smoren. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm ondertussen de kippenragout van Putman in een pannetje.
- Seveer de rijst met ragout erover en de paksoy ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht