Kippenragout uit Putman's keuken met paksoy

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Rijst

In de keuken van Putman bereidt de vrouw van Pepijn Putman niet alleen heerlijke soepen maar ook deze kippenragout met vlees van goede scharrelkippen. Uiteraard zonder enige kunstmatige toevoegingen. Samen met knapperige paksoy en rijst is dit een heerlijk gerecht en supermakkelijk klaar te maken.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Kippenragout van 'mevrouw Putman' in de Steenstraat in Arnhem en paksoy en het uitje van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven.

Ingredienten
  300 g Rijst
  2 Kippenragout
  1 st Ui
  2 st Paksoi
  Kerriepoeder
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snij paksoy in stukken van ± 2 cm (zowel het groen als het wit). Snipper de ui.
  • Fruit de ui met de kerrie en eventueel gemberpoeder of een beetje sambal glazig in de hete boter. Voeg dan de paksoy toe, schep alles om en voeg na enkele minuten een klein scheutje water toe. Leg het deksel op de pan en laat de groente nog 10 minuten zachtjes smoren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm ondertussen de kippenragout van Putman in een pannetje.
  • Seveer de rijst met ragout erover en de paksoy ernaast.