Kippenragout van Putman met rijst en worteltjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Rijst

Maak het jezelf eens lekker makkelijk met deze overheerlijke kippenragout van vrije-uitloopkippen en louter natuurlijke ingrediënten gemaakt door Laura, de vrouw van Pepijn Putman. Ik combineer het met rijst en worteltjes die ik via De Horsterhof inkoop.

 

Kippenragout van Putman, wortelen van De Horsterhof en rijst via de biologische groothandel. De biologische peterselie plukken we op Kweekland.

 

Ingredienten
  2 Kippenragout
  800 g Wortelen
  Peterselie
  300 g Rijst
  g Roomboter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (let op: 20 minuten!).
  • Was en snipper de peterselie.
  • Verwijder het loof van de worteltjes en was ze grondig. Snijd in stukken van ± 3 cm en halveer evt. dikke exemplaren. Zet ze op met een bodempje water en wat zout. Schud ze van tijd tot tijd om en laat ze in 15 - 20 minuten gaar en nagenoeg droog koken.
  • Verwarm de kippenragout in een (steel)pannetje.
  • Voeg een klont boter toe en schud die er door. Bestrooi de worteltjes daarna met fijngeknipte peterselie.
  • Serveer de rijst met de kippenragout en de worteltjes ernaast.
  • Eet smakelijk!