Romig kipstoofpotje van Putman met rijst en worteltjes
Maak het jezelf eens lekker makkelijk met dit overheerlijke kipstoofpotje van vrije-uitloopkippen en louter natuurlijke ingrediënten gemaakt door Laura, de vrouw van Pepijn Putman. Ik combineer het met rijst en worteltjes die ik via De Horsterhof inkoop.
Kipstoofpotje van Putman, wortelen van De Horsterhof en rijst via de biologische groothandel. De biologische peterselie plukken we op Kweekland.
2 st | Kipstoofpotje | |
800 g | Wortelen | |
takjes | Peterselie | |
300 st | Rijst | |
g | Roomboter | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (let op: 20 minuten!).
- Was en snipper de peterselie.
- Verwijder het loof van de worteltjes en was ze grondig. Snijd in stukken van ± 3 cm en halveer evt. dikke exemplaren. Zet ze op met een bodempje water en wat zout. Schud ze van tijd tot tijd om en laat ze in 15 - 20 minuten gaar en nagenoeg droog koken.
- Verwarm het kipstoofpotje in een (steel)pannetje.
- Voeg, zodra de wortelen gaar zijn een klont boter toe en schud die er door. Bestrooi de worteltjes daarna met fijngeknipte peterselie.
- Serveer de rijst met de kippenragout en de worteltjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht