Romig kipstoofpotje van Putman met rijst en worteltjes
Maak het jezelf eens lekker makkelijk met dit overheerlijke kipstoofpotje van vrije-uitloopkippen en louter natuurlijke ingrediënten gemaakt door Laura, de vrouw van Pepijn Putman. Ik combineer het met rijst en worteltjes die ik via De Horsterhof inkoop.
Kipstoofpotje van Putman, wortelen van De Horsterhof en rijst via de biologische groothandel. De biologische peterselie plukken we op Kweekland.
2 st | Kipstoofpotje | |
800 g | Wortelen | |
takjes | Peterselie | |
300 st | Rijst | |
g | Roomboter | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (let op: 20 minuten!).
- Was en snipper de peterselie.
- Verwijder het loof van de worteltjes en was ze grondig. Snijd in stukken van ± 3 cm en halveer evt. dikke exemplaren. Zet ze op met een bodempje water en wat zout. Schud ze van tijd tot tijd om en laat ze in 15 - 20 minuten gaar en nagenoeg droog koken.
- Verwarm het kipstoofpotje in een (steel)pannetje.
- Voeg, zodra de wortelen gaar zijn een klont boter toe en schud die er door. Bestrooi de worteltjes daarna met fijngeknipte peterselie.
- Serveer de rijst met de kippenragout en de worteltjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht