Romig kipstoofpotje van Putman met rijst en worteltjes
Maak het jezelf eens lekker makkelijk met dit overheerlijke kipstoofpotje van vrije-uitloopkippen en louter natuurlijke ingrediënten gemaakt door Laura, de vrouw van Pepijn Putman. Ik combineer het met rijst en worteltjes die ik via De Horsterhof inkoop.
Kipstoofpotje van Putman, wortelen van De Horsterhof en rijst via de biologische groothandel. De biologische peterselie plukken we op Kweekland.
2 st | Kipstoofpotje | |
800 g | Wortelen | |
takjes | Peterselie | |
300 st | Rijst | |
g | Roomboter | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (let op: 20 minuten!).
- Was en snipper de peterselie.
- Verwijder het loof van de worteltjes en was ze grondig. Snijd in stukken van ± 3 cm en halveer evt. dikke exemplaren. Zet ze op met een bodempje water en wat zout. Schud ze van tijd tot tijd om en laat ze in 15 - 20 minuten gaar en nagenoeg droog koken.
- Verwarm het kipstoofpotje in een (steel)pannetje.
- Voeg, zodra de wortelen gaar zijn een klont boter toe en schud die er door. Bestrooi de worteltjes daarna met fijngeknipte peterselie.
- Serveer de rijst met de kippenragout en de worteltjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht