Klassieke spaghetti met tomaat van Jamie

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Smullen van de saus van Jamie èn tegelijkertijd je benodigde hoeveelheid vitamine C binnenkrijgen? Ja, dat kan! De tomaten zijn op dit moment nog goed verkrijgbaar en smaken heerlijk. Ze zitten ook nog barstensvol vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B3, B6, C, E en vitamine K. Daarnaast is deze vuurrode, sappige groente rijk aan de mineralen kalium, molybdeen, koper, magnesium en mangaan. Dus volg de tip van Jamie en plak dit recept op je koelkastdeur.  

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Tomaten zijn biologisch-dynamisch van de Horsterhof (Duiven) evenals de knoflook. De pasta is ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en de geraspte kaas is van Aurora en wordt op Kweekland geraspt. Basilicum plukken we voor u op Kweekland.

Ingredienten
  1 st Rode peper
  300 st Spaghetti
  12 st Tomaten
  2 takjes Basilicum
  2 st Knoflookteen
  80 st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Komkommer
  40 g Tuinbonen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes.

  • Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes (halveer ze en haal de zaadjes eruit als je de saus niet al te heet wilt hebben).

  • Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en zet de blaadjes even opzij. Hak de steeltjes fijn.

  • Snij de tomaten in stukjes en verwijder het groene stukje.

  • Dop de tuinbonen.

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de spaghetti in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  • Zet intussen een grote steelpan op matig vuur en giet er twee flinke scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, de Spaanse peper en de gehakte basilicumsteeltjes bij en roer alles door elkaar.

  • Doe er wanneer de knoflook bruin begint te worden de tomatenstukjes en het grootste deel van de basilicumblaadjes bij. Zet het vuur hoog en blijf een minuut roeren. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  • Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet, kieper de slierten bij de saus in de pan en schep alles goed om.

  • Voeg een handje tuinbonen toe en warm nog even door

  • Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper toe.

  • Verdeel de pasta over 6 tot 8 kommen, of zet een grote schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.

  • Bestrooi de pasta aan tafel met de rest van de basilicumblaadjes en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

  • Snijd de komkommer in plakjes en serveer ernaast.