Klassieke spaghetti met tomaat van Jamie
Smullen van de saus van Jamie èn tegelijkertijd je benodigde hoeveelheid vitamine C binnenkrijgen? Ja, dat kan! De tomaten zijn op dit moment nog goed verkrijgbaar en smaken heerlijk. Ze zitten ook nog barstensvol vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B3, B6, C, E en vitamine K. Daarnaast is deze vuurrode, sappige groente rijk aan de mineralen kalium, molybdeen, koper, magnesium en mangaan. Dus volg de tip van Jamie en plak dit recept op je koelkastdeur.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
Tomaten zijn biologisch-dynamisch van de Horsterhof (Duiven) evenals de knoflook. De pasta is ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en de geraspte kaas is van Aurora en wordt op Kweekland geraspt. Basilicum plukken we voor u op Kweekland.
1 st | Rode peper | |
300 g | Spaghetti | |
12 st | Tomaten | |
2 takjes | Basilicum | |
2 st | Knoflookteen | |
80 g | Kaas, geraspt | |
2 st | Komkommer | |
40 g | Tuinbonen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
-
Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
-
Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes (halveer ze en haal de zaadjes eruit als je de saus niet al te heet wilt hebben).
-
Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en zet de blaadjes even opzij. Hak de steeltjes fijn.
-
Snij de tomaten in stukjes en verwijder het groene stukje.
-
Dop de tuinbonen.
-
Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de spaghetti in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Zet intussen een grote steelpan op matig vuur en giet er twee flinke scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, de Spaanse peper en de gehakte basilicumsteeltjes bij en roer alles door elkaar.
-
Doe er wanneer de knoflook bruin begint te worden de tomatenstukjes en het grootste deel van de basilicumblaadjes bij. Zet het vuur hoog en blijf een minuut roeren. Breng de saus op smaak met zout en peper.
-
Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet, kieper de slierten bij de saus in de pan en schep alles goed om.
-
Voeg een handje tuinbonen toe en warm nog even door
-
Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper toe.
-
Verdeel de pasta over 6 tot 8 kommen, of zet een grote schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.
-
Bestrooi de pasta aan tafel met de rest van de basilicumblaadjes en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
-
Snijd de komkommer in plakjes en serveer ernaast.
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht