Klassieke spaghetti met tomaat en sperziebonen van Jamie
Smullen van de saus van Jamie èn tegelijkertijd je benodigde hoeveelheid vitamine C binnenkrijgen? Ja, dat kan! De tomaten zijn op dit moment nog goed verkrijgbaar en smaken heerlijk. Ze zitten ook nog barstensvol vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B3, B6, C, E en vitamine K. Daarnaast is deze vuurrode, sappige groente rijk aan de mineralen kalium, molybdeen, koper, magnesium en mangaan. Dus volg de tip van Jamie en plak dit recept op je koelkastdeur.
Tomaten zijn biologisch-dynamisch van de Horsterhof (Duiven) evenals de knoflook en sperziebonen. De pasta is ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en de geraspte kaas is van De Kaastobbe in Duiven. Basilicum plukken we voor u op Kweekland.
1 st | Rode peper | |
1 st | Spaghetti | |
12 st | Tomaten | |
2 takjes | Basilicum | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Komkommer | |
200 g | Sperziebonen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes (halveer ze en haal de zaadjes eruit als je de saus niet al te heet wilt hebben).
Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en zet de blaadjes even opzij. Hak de steeltjes fijn.
Snij de tomaten in stukjes en verwijder het groene stukje.
Snijd de sperziebonen in stukjes en kook ze in ruim water met wat zout gedurende ± 5 minuten.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de spaghetti in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Zet intussen een grote steelpan op matig vuur en giet er twee flinke scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, de Spaanse peper en de gehakte basilicumsteeltjes bij en roer alles door elkaar.
Doe er wanneer de knoflook bruin begint te worden de tomatenstukjes en het grootste deel van de basilicumblaadjes bij. Zet het vuur hoog en blijf een minuut roeren. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet, kieper de slierten bij de saus in de pan en schep alles goed om.
Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm nog even door
Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper toe.
Verdeel de pasta over 6 tot 8 kommen, of zet een grote schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.
Bestrooi de pasta aan tafel met de rest van de basilicumblaadjes en de gerspte kaas.
Snijd de komkommer in plakjes en serveer ernaast.
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht