Klassieke spaghetti met tomaat en sperziebonen van Jamie
Smullen van de saus van Jamie èn tegelijkertijd je benodigde hoeveelheid vitamine C binnenkrijgen? Ja, dat kan! De tomaten zijn op dit moment goed verkrijgbaar en smaken heerlijk. Ze zitten ook nog barstensvol vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B3, B6, C, E en vitamine K. Daarnaast is deze vuurrode, sappige groente rijk aan de mineralen kalium, molybdeen, koper, magnesium en mangaan. Dus volg de tip van Jamie en plak dit recept op je koelkastdeur.
Tomaten zijn biologisch van de Horsterhof (Duiven) evenals de knoflook en sperziebonen. De pasta is ingekocht via de biologische groothandel en de geraspte kaas is van De Kaastobbe in Duiven.
1 st | Rode peper | |
1 st | Spaghetti | |
12 st | Tomaten | |
4 takjes | Basilicum | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Komkommer | |
200 g | Sperziebonen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes (halveer ze en haal de zaadjes eruit als je de saus niet al te heet wilt hebben).
Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en zet de blaadjes even opzij. Hak de steeltjes fijn.
Snij de tomaten in stukjes en verwijder het groene stukje.
Snijd de sperziebonen in stukjes en kook ze in ruim water met wat zout gedurende ± 5 minuten.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de spaghetti in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Zet intussen een grote steelpan op matig vuur en giet er twee flinke scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, de Spaanse peper en de gehakte basilicumsteeltjes bij en roer alles door elkaar.
Doe er wanneer de knoflook bruin begint te worden de tomatenstukjes en het grootste deel van de basilicumblaadjes bij. Zet het vuur hoog en blijf een minuut roeren. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet, kieper de slierten bij de saus in de pan en schep alles goed om.
Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm nog even door
Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper toe.
Verdeel de pasta over 6 tot 8 kommen, of zet een grote schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen.
Bestrooi de pasta aan tafel met de rest van de basilicumblaadjes en de gerspte kaas.
Snijd de komkommer in plakjes en serveer ernaast.
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht