Knapperige pompoenparten met zure room en quinoa
Een heerlijk en verassend recept van de hand van de Londense kok Ottolenghi: de oorspronkelijk uit Israël afkomsige chef gebruikt met name groenten en de Noord-Afrikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in zijn kruidengebruik. In de NRC Weekend van de afgelopen week is hij de gastredacteur en vertelt hij hoe hij vanuit zijn testkeuken in de Londense wijk Camden werkt aan heerlijke recepten met veel groenten.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
De pompoenen komen van De Horsterhof uit Duiven. De citroenen zijn biologisch en uit Italië, de room ingekocht via de biologische groothandel, net als de quinoa. De kruiden komen van stadstuin Kweekland aan de Dalweg 70A in Arnhem.
800 st | Pompoen | |
300 g | Quinoa | |
60 g | Kaas, geraspt | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Citroen | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
4 | Peterselie | |
100 ml | Zure room | |
1 st | Beschuit | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Verhit de oven op 190 graden. Snijd de pompoen in 1 cm dikke plakken, verwijder de pitten de pitdraden en leg ze plat, naast elkaar, op een met bakpapier afgedekte bakplaat.
- Vermeng voor de korst in een kommetje de kaas, beschuit/brood, peterselie, tijm, citroenrasp, knoflook en wat zout en peper.
- Bestrijk de pompoen royaal met olijfolie, bestrooi ze met het kaasmengsel en druk dit aan. Er moet een mooi laagje op alle pompoenparten liggen.
- Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen zo’n 30 minuten tot de plakken gaar zijn. Controleer dit door er een mes in te steken, dit moet soepel gaan.
- Kook ondertussen de quinoa, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar.
- Serveer met de zure room - met een beetje zout en peper -apart ernaast.
-
Vlees
Makkelijke Indische rijstschotel Gewoon lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta met Toscaanse palmkool en opgebakken spekjes Zwarte kool, beregezond! Bekijk gerecht -
Vis
Aziatische roerbak van gamba's en paksoi Noodles! Bekijk gerecht -
Vlees
Klassieke zuurkoolstamp met prijswinnende worst Met worst van de Nederlands kampioenen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Stamppotje van rode biet en veldsla Fijn vega stamppotje! Bekijk gerecht -
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei-aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht