Knapperige pompoenparten met quinoa en zure room

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Rijst

Een heerlijk en verassend recept van de hand van de Londense kok Ottolenghi: de oorspronkelijk uit Israël afkomsige chef gebruikt met name groenten en de Noord-Afrikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in zijn kruidengebruik.

 

De pompoenen, citroen en kruiden komen via De Horsterhof uit Duiven. De room ingekocht via de biologische groothandel, net als de quinoa. 

Ingredienten
  800 g Pompoen
  1 st Quinoa
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Knoflookteen
  1 st Citroen
  2 st Takje(s) Tijm
  4 takjes Peterselie
  125 st Zure room 125ml
  1 st Beschuit
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verhit de oven op 190 graden. Snijd de pompoen in 1 cm dikke plakken, verwijder de pitten de pitdraden en leg ze plat, naast elkaar, op een met bakpapier afgedekte bakplaat.
  • Vermeng voor de korst in een kommetje de kaas, beschuit/brood, peterselie, tijm, citroenrasp, knoflook en wat zout en peper.
  • Bestrijk de pompoen royaal met olijfolie, bestrooi ze met het kaasmengsel en druk dit aan. Er moet een mooi laagje op alle pompoenparten liggen.
  • Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen zo’n 30 minuten tot de plakken gaar zijn. Controleer dit door er een mes in te steken, dit moet soepel gaan.
  • Kook ondertussen de quinoa, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar.
  • Serveer met de zure room - met een beetje zout en peper -apart ernaast.