Knapperige pompoenparten met zure room, rijst en veldsla
Een heerlijk en verassend recept van de hand van de Londense kok Ottolenghi: de oorspronkelijk uit Israël afkomsige chef gebruikt met name groenten en de Noord-Afrikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in zijn kruidengebruik. In zijn testkeuken in de Londense wijk Camden werkt aan heerlijke recepten gebaseerd op groenten.
De pompoenen komen van De Horsterhoif uit Duiven. De citroenen zijn biologisch en uit Italië, de room ingekocht via de biologische groothandel, net als de rijst. De kruiden komen zoveel mogelijk van onze eigen tuin. Winterpostelein ingekocht bij De Horsterhof in Duiven.
1 st | Pompoen | |
300 g | Rijst | |
60 g | Kaas, geraspt | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Citroen | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
4 | Peterselie | |
100 ml | Zure room | |
200 g | Winterpostelein | |
1 st | Beschuit | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 190 graden. Snijd de pompoen in 1 cm dikke plakken, verwijder de pitten de pitdraden en leg ze plat, naast elkaar, op een met bakpapier afgedekte bakplaat.
- Vermeng voor de korst in een kommetje de kaas, beschuit/brood, peterselie, tijm, citroenrasp, knoflook en wat zout en peper.
- Bestrijk de pompoen royaal met olijfolie, bestrooi ze met het kaasmengsel en druk dit aan. Er moet een mooi laagje op alle pompoenparten liggen.
- Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen zo’n 30 minuten tot de plakken gaar zijn. Controleer dit door er een mes in te steken, dit moet soepel gaan.
- Kook ondertussen de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar.
- Serveer met de zure room (evt. met een beetje zout en peper) en de veldsla -apart ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht