Knapperige pompoenparten met zure room, rijst en veldsla
Een heerlijk en verassend recept van de hand van de Londense kok Ottolenghi: de oorspronkelijk uit Israël afkomsige chef gebruikt met name groenten en de Noord-Afrikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in zijn kruidengebruik. In zijn testkeuken in de Londense wijk Camden werkt aan heerlijke recepten gebaseerd op groenten.
De pompoenen komen van De Horsterhoif uit Duiven. De citroenen zijn biologisch en uit Italië, de room ingekocht via de biologische groothandel, net als de rijst. De kruiden komen zoveel mogelijk van onze eigen tuin. Winterpostelein ingekocht bij De Horsterhof in Duiven.
1 st | Pompoen | |
300 st | Rijst | |
60 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Citroen | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
4 takjes | Peterselie | |
100 ml | Zure room | |
200 g | Winterpostelein | |
1 st | Beschuit | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 190 graden. Snijd de pompoen in 1 cm dikke plakken, verwijder de pitten de pitdraden en leg ze plat, naast elkaar, op een met bakpapier afgedekte bakplaat.
- Vermeng voor de korst in een kommetje de kaas, beschuit/brood, peterselie, tijm, citroenrasp, knoflook en wat zout en peper.
- Bestrijk de pompoen royaal met olijfolie, bestrooi ze met het kaasmengsel en druk dit aan. Er moet een mooi laagje op alle pompoenparten liggen.
- Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen zo’n 30 minuten tot de plakken gaar zijn. Controleer dit door er een mes in te steken, dit moet soepel gaan.
- Kook ondertussen de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar.
- Serveer met de zure room (evt. met een beetje zout en peper) en de veldsla -apart ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht