Knapperige pompoenparten met zure room, rijst en veldsla
Een heerlijk en verassend recept van de hand van de Londense kok Ottolenghi: de oorspronkelijk uit Israël afkomsige chef gebruikt met name groenten en de Noord-Afrikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in zijn kruidengebruik. In zijn testkeuken in de Londense wijk Camden werkt aan heerlijke recepten gebaseerd op groenten.
De pompoenen komen van De Horsterhoif uit Duiven. De citroenen zijn biologisch en uit Italië, de room ingekocht via de biologische groothandel, net als de rijst. De kruiden komen zoveel mogelijk van onze eigen tuin. Winterpostelein ingekocht bij De Horsterhof in Duiven.
1 st | Pompoen | |
300 st | Rijst | |
60 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Citroen | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
4 takjes | Peterselie | |
100 ml | Zure room | |
200 g | Winterpostelein | |
1 st | Beschuit | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 190 graden. Snijd de pompoen in 1 cm dikke plakken, verwijder de pitten de pitdraden en leg ze plat, naast elkaar, op een met bakpapier afgedekte bakplaat.
- Vermeng voor de korst in een kommetje de kaas, beschuit/brood, peterselie, tijm, citroenrasp, knoflook en wat zout en peper.
- Bestrijk de pompoen royaal met olijfolie, bestrooi ze met het kaasmengsel en druk dit aan. Er moet een mooi laagje op alle pompoenparten liggen.
- Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen zo’n 30 minuten tot de plakken gaar zijn. Controleer dit door er een mes in te steken, dit moet soepel gaan.
- Kook ondertussen de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar.
- Serveer met de zure room (evt. met een beetje zout en peper) en de veldsla -apart ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht