Knapperige pompoenparten met zure room, rijst en veldsla
Een heerlijk en verassend recept van de hand van de Londense kok Ottolenghi: de oorspronkelijk uit Israël afkomsige chef gebruikt met name groenten en de Noord-Afrikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in zijn kruidengebruik. In zijn testkeuken in de Londense wijk Camden werkt aan heerlijke recepten gebaseerd op groenten.
De pompoenen komen van De Horsterhoif uit Duiven. De citroenen zijn biologisch en uit Italië, de room ingekocht via de biologische groothandel, net als de rijst. De kruiden komen zoveel mogelijk van onze eigen tuin. Winterpostelein ingekocht bij De Horsterhof in Duiven.
1 st | Pompoen | |
300 st | Rijst | |
60 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Citroen | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
4 takjes | Peterselie | |
100 ml | Zure room | |
200 g | Winterpostelein | |
1 st | Beschuit | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 190 graden. Snijd de pompoen in 1 cm dikke plakken, verwijder de pitten de pitdraden en leg ze plat, naast elkaar, op een met bakpapier afgedekte bakplaat.
- Vermeng voor de korst in een kommetje de kaas, beschuit/brood, peterselie, tijm, citroenrasp, knoflook en wat zout en peper.
- Bestrijk de pompoen royaal met olijfolie, bestrooi ze met het kaasmengsel en druk dit aan. Er moet een mooi laagje op alle pompoenparten liggen.
- Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen zo’n 30 minuten tot de plakken gaar zijn. Controleer dit door er een mes in te steken, dit moet soepel gaan.
- Kook ondertussen de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar.
- Serveer met de zure room (evt. met een beetje zout en peper) en de veldsla -apart ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht