Knapperige pompoenparten met zure room, rijst en veldsla

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Rijst

Een heerlijk en verassend recept van de hand van de Londense kok Ottolenghi: de oorspronkelijk uit Israël afkomsige chef gebruikt met name groenten en de Noord-Afrikaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in zijn kruidengebruik. In zijn testkeuken in de Londense wijk Camden werkt aan heerlijke recepten gebaseerd op groenten.

 

De pompoenen komen van De Nieuwe Ronde uit Wageningen. De citroenen zijn biologisch en uit Italië, de room ingekocht via de biologische groothandel, net als de rijst. De kruiden komen zoveel mogelijk van onze eigen tuin. Veldsla ingekocht bij De Horsterhof.

Ingredienten
  1 st Pompoen
  300 g Rijst
  60 g Kaas, geraspt
  2 st Knoflookteen
  1 st Citroen
  2 st Takje(s) Tijm
  4 Peterselie
  100 ml Zure room
  300 g Veldsla
  1 st Beschuit
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verhit de oven op 190 graden. Snijd de pompoen in 1 cm dikke plakken, verwijder de pitten de pitdraden en leg ze plat, naast elkaar, op een met bakpapier afgedekte bakplaat.
  • Vermeng voor de korst in een kommetje de kaas, beschuit/brood, peterselie, tijm, citroenrasp, knoflook en wat zout en peper.
  • Bestrijk de pompoen royaal met olijfolie, bestrooi ze met het kaasmengsel en druk dit aan. Er moet een mooi laagje op alle pompoenparten liggen.
  • Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen zo’n 30 minuten tot de plakken gaar zijn. Controleer dit door er een mes in te steken, dit moet soepel gaan.
  • Kook ondertussen de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, gaar.
  • Serveer met de zure room (evt. met een beetje zout en peper) en de veldsla -apart ernaast.