Heerlijke aardappel-knolselderijschotel uit de oven
Een heerlijke vegetarische ovenschotel boordevol met kastanjechampignons, knolselderij, aardappelen en walnoten: mooie aardse smaken voor winters geluk. De rozemarijn zorgt voor 'pit'. Probeer hem, het is echt een prachtige combinatie. Eén van de laatse kropjes sla van de volle grond maakt het geheel compleet.
Aardappelen en knolselderij van de Horsterhof uit Duiven, kastanjechampignons van biologisch landbouwbedrijf De Middelwaard (www.demiddelwaard.nl) uit Loo. De sla komt uit de koude kas van De Horsterhof.
800 g | Aardappelen | |
500 g | Knolselderij, in stukjes | |
200 g | Kastanjechampignons | |
200 st | Slagroom 125ml | |
2 st | Takjes rozemarijn | |
100 g | Walnoten | |
1 st | Krop sla | |
4 st | Sneetjes brood | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in plakjes van 1 cm. Halveer de knolselderijplakjes als ze erg groot zijn. Kook ze samen 10 minuutjes en giet ze af.
- Borstel ondertussen de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Hussel ze met de uitgelekte aardappelen en knolselderij in een ingevette ovenschaal.
- Schenk de room erover, voeg zout, peper en de fijngehakte blaadjes van de rozemarijn toe.
- Brokkel het oude brood en doe samen met de walnoten in een kommetje. Smelt de boter zachtjes in een pannetje en giet over het brood/noten mengsel. Verdeel dit geheel over de aardappelen/knol/paddestoelen in de ovenschaal.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Was ondertussen de sla en scheur in stukken. Maak deze eventueel aan met een dressing wat zout, peper, (balsamico)azijn en olijfolie of slagroom.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht