Heerlijke aardappel-knolselderijschotel uit de oven

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Een heerlijke vegetarische ovenschotel boordevol met kastanjechampignons, knolselderij, aardappelen en walnoten: mooie aardse smaken voor winters geluk. De rozemarijn zorgt voor 'pit'. Probeer hem, het is echt een prachtige combinatie. Eén van de laatse kropjes sla van de vole grond maakt het geheel compleet.

 

Aardappelen en knolselderij van de Horsterhof uit Duiven, kastanjechampignons van biologisch landbouwbedrijf De Middelwaard (www.demiddelwaard.nl) uit Loo. De sla komt uit de koude kas van De Horsterhof.

Ingredienten
  800 g Aardappelen
  500 g Knolselderij, in stukjes
  200 g Kastanjechampignons
  200 ml Slagroom
  2 st Takjes rozemarijn
  100 g Walnoten
  1 st Krop sla
  4 st Sneetjes brood
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd beide in plakjes van 1 cm. Halveer de knolselderijplakjes als ze erg groot zijn. Kook ze samen 10 minuutjes en giet ze af.
  • Borstel ondertussen de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Hussel ze met de uitgelekte aardappelen en knolselderij in een ingevette ovenschaal.
  • Schenk de room erover, voeg zout, peper en de fijngehakte blaadjes van de rozemarijn toe. 
  • Brokkel het oude brood en doe samen met de walnoten in een kommetje. Smelt de boter zachtjes in een pannetje en giet over het brood/noten mengsel. Verdeel dit geheel over de aardappelen/knol/paddestoelen in de ovenschaal.
  • Zet 20 minuten in de oven.
  • Was ondertussen de sla en scheur in stukken. Maak deze eventueel aan met een dressing wat zout, peper, (balsamico)azijn en olijfolie of slagroom.

Eet smakelijk!