Puree van knolselderij met paddenstoelen
Hiermee heb je in een mum van tijd een stoer herfstgerecht op tafel staan waarvan iedereen denkt dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan.
Aardappelen, knolselderij, knoflook en sla via de Horsterhof uit Duiven, oesterzwammen van biologisch landbouwbedrijf De Middelwaard (www.demiddelwaard.nl) uit Loo.
500 g | Aardappelen | |
500 g | Knolselderij | |
200 g | Kastanjechampignons | |
200 g | Oesterzwam | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Knoflookteen | |
100 g | Veldsla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Schil de knolselderij en snijd deze in blokken. Spoel ze af en kook deze samen met de geschilde aardappels gaar in een klein beetje licht gezouten water. Giet de aardappels en knolselderij af en stoom deze droog. Voeg er de roomboter aan toe en stamp deze met een pureestamper tot een puree. Roer er de blaadjes van een kwart van de takjes tijm, wat zout en grof gemalen peper doorheen.
Borstel eventuele verontreinigingen van de paddenstoelen en scheur deze in grove stukken. Smelt een beetje boter in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook zeer fijn en bak deze kort in de boter. Voeg de paddenstoelen toe met de blaadjes van de rest van de takjes tijm en bak dit samen tot de paddenstoelen beetgaar zijn. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Was de veldsla en haal de worteltjes eraf.
Schep wat van de knolselderij puree op een bord. Schep de veldsla kort door de paddenstoelen en verdeel deze over de knolselderij puree. Serveer direct.
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht