Puree van knolselderij met paddenstoelen
Hiermee heb je in een mum van tijd een stoer herfstgerecht op tafel staan waarvan iedereen denkt dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan.
Aardappelen, knolselderij, knoflook en sla via de Horsterhof uit Duiven, oesterzwammen van biologisch landbouwbedrijf De Middelwaard (www.demiddelwaard.nl) uit Loo.
500 g | Aardappelen | |
500 g | Knolselderij | |
200 g | Kastanjechampignons | |
200 g | Oesterzwam | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Knoflookteen | |
100 g | Veldsla | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Schil de knolselderij en snijd deze in blokken. Spoel ze af en kook deze samen met de geschilde aardappels gaar in een klein beetje licht gezouten water. Giet de aardappels en knolselderij af en stoom deze droog. Voeg er de roomboter aan toe en stamp deze met een pureestamper tot een puree. Roer er de blaadjes van een kwart van de takjes tijm, wat zout en grof gemalen peper doorheen.
Borstel eventuele verontreinigingen van de paddenstoelen en scheur deze in grove stukken. Smelt een beetje boter in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook zeer fijn en bak deze kort in de boter. Voeg de paddenstoelen toe met de blaadjes van de rest van de takjes tijm en bak dit samen tot de paddenstoelen beetgaar zijn. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Was de veldsla en haal de worteltjes eraf.
Schep wat van de knolselderij puree op een bord. Schep de veldsla kort door de paddenstoelen en verdeel deze over de knolselderij puree. Serveer direct.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht