Puree van knolselderij met paddenstoelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Hiermee heb je in een mum van tijd een stoer herfstgerecht op tafel staan waarvan iedereen denkt dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan.

 

Aardappelen, knolselderij, knoflook en sla via de Horsterhof uit Duiven, oesterzwammen van biologisch landbouwbedrijf De Middelwaard (www.demiddelwaard.nl) uit Loo. 

Ingredienten
  500 g Aardappelen
  500 g Knolselderij
  200 g Kastanjechampignons
  200 g Oesterzwam
  4 st Takje(s) Tijm
  1 st Knoflookteen
  100 g Veldsla
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd deze in blokken. Spoel ze af en kook deze samen met de geschilde aardappels gaar in een klein beetje licht gezouten water. Giet de aardappels en knolselderij af en stoom deze droog. Voeg er de roomboter aan toe en stamp deze met een pureestamper tot een puree. Roer er de blaadjes van een kwart van de takjes tijm, wat zout en grof gemalen peper doorheen.

Borstel eventuele verontreinigingen van de paddenstoelen en scheur deze in grove stukken. Smelt een beetje boter in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook zeer fijn en bak deze kort in de boter. Voeg de paddenstoelen toe met de blaadjes van de rest van de takjes tijm en bak dit samen tot de paddenstoelen beetgaar zijn. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Was de veldsla en haal de worteltjes eraf.

Schep wat van de knolselderij puree op een bord. Schep de veldsla kort door de paddenstoelen en verdeel deze over de knolselderij puree. Serveer direct.