Aardappelloze stampot van pastinaak en knolselderij
Dit gerecht komt uit het (kook)boek; "Eet als een expert" van vier voedselwetenschappers die zichzelf de 'gezondheidsamazones' noemen. Ze onderscheiden hierin, op basis van wetenschappelijke onderzoeken, de zin van de onzin over voedsel. Maar ook geven ze lekkere tips voor recepten die passen in een gezond dieet. Deze stamppot zonder aardappelen en vlees is daar een mooi voorbeeld van.
Vrijwel alle ingredienten via biologisch dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. De gedoorgde tomaatjes zijn bio en ingekocht.
1000 g | Knolselderij | |
1000 g | Pastinaak | |
160 g | Winterpostelein | |
20 g | Gedroogde tomaatjes | |
8 st | Eieren | |
st | Peper en zout | |
100 ml | Melk | |
g | Nootmuskaat |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en pastinaken en snijd beiden in blokjes.
- Kook deze samen in een pan met ruim water en wat zout in ongeveer 15 min gaar.
- Verwarm ± 25 ml melk p.p. voor de puree.
- Kook de eieren. (voor een halfzacht ei, 10 minuten vanaf koud water)
- Haal de knolsederij en pastinaakblokjes van het vuur, giet af en stamp fijn en voeg tijdens het stampen de warme melk toe tot je een mooie gladde puree krijgt.
- Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
- Roer hier vervolgens winterpostelein en fijn gesneden zongedroogde tomaatjes doorheen.
- Garneer met wat winterpostelein en serveer de stamppot met de eieren.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht