Aardappelloze stampot van pastinaak en knolselderij
Dit gerecht komt uit het (kook)boek; "Eet als een expert" van vier voedselwetenschappers die zichzelf de 'gezondheidsamazones' noemen. Ze onderscheiden hierin, op basis van wetenschappelijke onderzoeken, de zin van de onzin over voedsel. Maar ook geven ze lekkere tips voor recepten die passen in een gezond dieet. Deze stamppot zonder aardappelen en vlees is daar een mooi voorbeeld van.
Vrijwel alle ingredienten via biologisch dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. De gedoorgde tomaatjes zijn bio en ingekocht.
1000 g | Knolselderij | |
1000 g | Pastinaak | |
160 g | Winterpostelein | |
20 g | Gedroogde tomaatjes | |
8 st | Eieren | |
st | Peper en zout | |
100 ml | Melk | |
g | Nootmuskaat |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en pastinaken en snijd beiden in blokjes.
- Kook deze samen in een pan met ruim water en wat zout in ongeveer 15 min gaar.
- Verwarm ± 25 ml melk p.p. voor de puree.
- Kook de eieren. (voor een halfzacht ei, 10 minuten vanaf koud water)
- Haal de knolsederij en pastinaakblokjes van het vuur, giet af en stamp fijn en voeg tijdens het stampen de warme melk toe tot je een mooie gladde puree krijgt.
- Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
- Roer hier vervolgens winterpostelein en fijn gesneden zongedroogde tomaatjes doorheen.
- Garneer met wat winterpostelein en serveer de stamppot met de eieren.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht