Aardappelloze stampot van pastinaak en knolselderij

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Ik heb mezelf weer eens verwend met een nieuw (kook)boek; "Eet als een expert" van vier voedselwetenschappers die zichzelf de 'gezondheidsamazones' noemen. Ze onderscheiden hierin, op basis van wetenschappelijke onderzoeken, de zin van de onzin over voedsel. Maar ook geven ze lekkere tips voor recepten die passen in een gezond dieet. Deze stamppot zonder aardappelen en vlees is daar een mooi voorbeeld van.

 

Vrijwel alle ingredienten van biologisch dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. De gedoorgde tomaatjes zijn bio en ingekocht via bio groothandel De Nieuwe Band

Ingredienten
  1000 g Knolselderij
  1000 g Pastinaak
  160 g Rucola
  20 st Gedroogde tomaatjes
  8 st Eieren
  st Peper en zout
  100 ml Melk
  g Nootmuskaat
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de knolselderij en pastinaken en snijd beiden in blokjes.
  • Kook deze samen in een pan met ruim water en wat zout in ongeveer 15 min gaar.
  • Verwarm ± 25 ml melk p.p. voor de puree. 
  • Kook de eieren. (voor een halfzacht ei, 10 minuten vanaf koud water)
  • Haal de knolsederij en pastinaakblokjes van het vuur, giet af en stamp fijn en voeg tijdens het stampen de warme melk toe tot je een mooie gladde puree krijgt.
  • Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
  • Roer hier vervolgens rucola en fijn gesneden zongedroogde tomaatjes doorheen.
  • Garneer met wat extra rucola en serveer de stamppot met de eieren.

Eet smakelijk!