Aardappelloze stampot van pastinaak en knolselderij
Ik heb mezelf weer eens verwend met een nieuw (kook)boek; "Eet als een expert" van vier voedselwetenschappers die zichzelf de 'gezondheidsamazones' noemen. Ze onderscheiden hierin, op basis van wetenschappelijke onderzoeken, de zin van de onzin over voedsel. Maar ook geven ze lekkere tips voor recepten die passen in een gezond dieet. Deze stamppot zonder aardappelen en vlees is daar een mooi voorbeeld van.
Vrijwel alle ingredienten van biologisch dynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. De gedoorgde tomaatjes zijn bio en ingekocht via bio groothandel De Nieuwe Band
1000 g | Knolselderij | |
1000 g | Pastinaak | |
160 g | Rucola | |
20 st | Gedroogde tomaatjes | |
8 st | Eieren | |
st | Peper en zout | |
100 ml | Melk | |
g | Nootmuskaat |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en pastinaken en snijd beiden in blokjes.
- Kook deze samen in een pan met ruim water en wat zout in ongeveer 15 min gaar.
- Verwarm ± 25 ml melk p.p. voor de puree.
- Kook de eieren. (voor een halfzacht ei, 10 minuten vanaf koud water)
- Haal de knolsederij en pastinaakblokjes van het vuur, giet af en stamp fijn en voeg tijdens het stampen de warme melk toe tot je een mooie gladde puree krijgt.
- Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
- Roer hier vervolgens rucola en fijn gesneden zongedroogde tomaatjes doorheen.
- Garneer met wat extra rucola en serveer de stamppot met de eieren.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht