Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
De basis van dit gerecht is koolrabi, het frisse, knapperige voorjaarsknolletje. Gecombineerd met de appeltjes en rozemarijn vormt dit een mooi zoet-pittig torentje. Ziet er nog prachtig uit ook!
Koolrabi uit de koude kas van De Horsterhof in Duiven. Geitenkaas van 't Zuivelhoekje. Appels van 't Gelders Eiland in Lobith. Rozemarijn van Kweekland. Walnoten en rijst ingekocht via De Nieuwe Band.
4 st | Koolrabi | |
4 st | Appels | |
300 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takjes rozemarijn | |
100 g | Walnoten | |
300 st | Rijst | |
40 g | Roomboter | |
40 g | Witte basterdsuiker | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 6 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
- Hak de walnoten grof. Rits blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, 3/4 van de rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in 10 dunne plakken.
- Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas. Vervolg met 2 plakken appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel.
- Bestrooi met de basterdsuiker en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Garneer met wat verse rozemarijn.
- Serveer de rijst ernaast.
Bon appétit!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht