Torentje van koolrabi met rijst, geitenkaas & appel
De basis van dit gerecht is koolrabi, het frisse, knapperige voorjaarsknolletje. Gecombineerd met de appeltjes en rozemarijn vormt dit een mooi zoet-pittig torentje. Ziet er nog prachtig uit ook!
Biologische koolrabi uit de koude kas van De Horsterhof in Duiven via hen komen ook de appels en rozemarijn. Walnoten en rijst en geitenkaas ingekocht via Distreko.
4 st | Koolrabi | |
4 st | Appels | |
2 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takjes rozemarijn | |
100 g | Walnoten | |
st | Rijst | |
40 g | Roomboter | |
40 g | Witte basterdsuiker | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 8 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
- Hak de walnoten grof. Rits blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng boter, 3/4 van de rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd de appels in ± 8 plakken.
- Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met een plak appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas. Vervolg met een plak appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel.
- Bestrooi met de basterdsuiker en bak in in de oven ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Garneer met wat zeer fijn gesneden verse rozemarijn.
- Serveer de rijst ernaast.
Bon appétit!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht