Torentje van koolrabi met rijst, geitenkaas & appel
De basis van dit gerecht is koolrabi, het frisse, knapperige voorjaarsknolletje. Gecombineerd met de appeltjes en rozemarijn vormt dit een mooi zoet-pittig torentje. Ziet er nog prachtig uit ook!
Biologisch-dynamische koolrabi uit de koude kas van De Horsterhof in Duiven. Geitenkaas van Odin. Appels van de Lingehof. Rozemarijn vers geplukt op de Horsterhof. Walnoten en rijst ingekocht via De Nieuwe Band.
4 st | Koolrabi | |
4 st | Appels | |
2 st | Geitenkaas vers 125g | |
4 st | Takjes rozemarijn | |
100 g | Walnoten | |
st | Rijst | |
40 g | Roomboter | |
40 g | Witte basterdsuiker | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 8 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
- Hak de walnoten grof. Rits blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng boter, 3/4 van de rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in ± 8 plakken.
- Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met een plak appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas. Vervolg met een plak appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel.
- Bestrooi met de basterdsuiker en bak in in de oven ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Garneer met wat zeer fijn gesneden verse rozemarijn.
- Serveer de rijst ernaast.
Bon appétit!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht