Kraakverse koolsalade met notenbrood
Witte kool, walnoten, wortel. Het is oogsttijd en dat willen we weten. Een heerlijke knapperige seizoenssalade met een zoet tintje door de walnoten, rozijnen en de dressing. En om het makkelijk te maken maken de medewerkers van PUURland die laatste voor je ;)
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De witte kool, de wortel en de bleekselderij zijn De Horsterhof. De geitenkaas komt van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat in Arnhem en het noten-vijgenbrood van ambachtelijke bakkerij Tom van Otterloo.
2 st | Witte kool | |
600 g | Wortelen | |
400 g | Bleekselderij | |
100 g | Walnoten | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
80 g | Rozijnen | |
1 | Dressing | |
st | Noten-Vijgenbrood |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de spitskool schoon en snijd deze eerst in schijven en daarna in zo klein mogelijke stukjes. Doe de kool in een kom.
- Maak de wortel schoon en rasp 3/4 heel fijn. Doe deze wortel bij de kool. Snijd de resterende kwart in plakjes en houd apart.
- Doe ¾ van de dressing door de kool-wortelsalade.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in kleine plakjes. Hussel hier de rest van de dressing door.
- Drapeer de bleekselderij rondom de koolsalade. Versier met de plakjes wortel, de walnoten, de rozijnen en de geitenkaas.
- Serveer het notenbrood ernaast.
Feestje voor het oog en de tong. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht