Kraakverse koolsalade met walnoten, geitenkaas & desembrood
Chinese kool, wortel, bleekselderij. Het is oogsttijd en dat willen we weten. Een heerlijke knapperige seizoenssalade met een zoet tintje door de walnoten rozijnen en de dressing. Het gerecht wordt compleet met een desem noten-rozijnebrood uit de nieuwe bakkerij van Tom van Otterloo aan de Steenstraat. Mjammie!
De Chinese kool, wortel en de bleekselderij zijn van De Horsterhof en of Huis Oud Sevenaer. De geitenkaas komt van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat in Arnhem net als het desembroodje alleen dan bij de nieuwe overbuurman Tom van Otterloo.
2 st | Chinese kool | |
400 g | Wortelen | |
400 g | Bleekselderij | |
100 g | Walnoten | |
120 st | Geitenkaas vers 125g | |
80 g | Rozijnen | |
1 | Dressing | |
st | Desembrood met noten en rozijnen |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de chinese kool schoon en snijd deze eerst in schijven en daarna in zo klein mogelijke stukjes. Doe de kool in een kom.
- Maak de wortel schoon en rasp 200 gram heel fijn. Doe deze wortel bij de kool. Snijd de resterende 50 gram in plakjes en houd apart.
- Doe ¾ van de dressing door de kool-wortelsalade.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in kleine plakjes. Hussel hier de rest van de dressing door.
- Drapeer de bleekselderij rondom de koolsalade. Versier met de plakjes wortel, de walnoten, de rozijnen en de geitenkaas.
- Stop het broodje nog even in de oven om het feestje compleet te maken.
Feestje voor het oog en de tong. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht