Kraakverse koolsalade met walnoten, geitenkaas & desembrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Chinese kool, wortel, bleekselderij. Het is oogsttijd en dat willen we weten. Een heerlijke knapperige seizoenssalade met een zoet tintje door de walnoten rozijnen en de dressing. Het gerecht wordt compleet met een desem noten-rozijnebrood uit de nieuwe bakkerij van Tom van Otterloo aan de Steenstraat. Mjammie!

 

 

De Chinese kool,  wortel en de bleekselderij zijn van De Horsterhof en of Huis Oud Sevenaer. De geitenkaas komt van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat in Arnhem net als het desembroodje alleen dan bij de nieuwe overbuurman Tom van Otterloo.

Ingredienten
  2 st Chinese kool
  400 g Wortelen
  400 st Bleekselderij stengel
  100 g Walnoten
  120 st Geitenkaas vers 125g
  80 g Rozijnen
  1 Dressing
  st Desembrood met noten en rozijnen
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de chinese kool schoon en snijd deze eerst in schijven en daarna in zo klein mogelijke stukjes. Doe de kool in een kom.
  • Maak de wortel schoon en rasp 200 gram heel fijn. Doe deze wortel bij de kool. Snijd de resterende 50 gram in plakjes en houd apart.
  • Doe ¾ van de dressing door de kool-wortelsalade.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in kleine plakjes. Hussel hier de rest van de dressing door.
  • Drapeer de bleekselderij rondom de koolsalade. Versier met de plakjes wortel, de walnoten, de rozijnen en de geitenkaas.
  • Stop het broodje nog even in de oven om het feestje compleet te maken.

Feestje voor het oog en de tong. Eet smakelijk!