Kraakverse koolsalade met walnoten, geitenkaas & desembrood
Chinese kool, wortel, bleekselderij. Het is oogsttijd en dat willen we weten. Een heerlijke knapperige seizoenssalade met een zoet tintje door de walnoten rozijnen en de dressing. Het gerecht wordt compleet met een desem noten-rozijnebrood uit de nieuwe bakkerij van Tom van Otterloo aan de Steenstraat. Mjammie!
De Chinese kool, wortel en de bleekselderij zijn van De Horsterhof en of Huis Oud Sevenaer. De geitenkaas komt van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat in Arnhem net als het desembroodje alleen dan bij de nieuwe overbuurman Tom van Otterloo.
2 st | Chinese kool | |
400 g | Wortelen | |
400 g | Bleekselderij | |
100 g | Walnoten | |
120 st | Geitenkaas vers 125g | |
80 g | Rozijnen | |
1 | Dressing | |
st | Desembrood met noten en rozijnen |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de chinese kool schoon en snijd deze eerst in schijven en daarna in zo klein mogelijke stukjes. Doe de kool in een kom.
- Maak de wortel schoon en rasp 200 gram heel fijn. Doe deze wortel bij de kool. Snijd de resterende 50 gram in plakjes en houd apart.
- Doe ¾ van de dressing door de kool-wortelsalade.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in kleine plakjes. Hussel hier de rest van de dressing door.
- Drapeer de bleekselderij rondom de koolsalade. Versier met de plakjes wortel, de walnoten, de rozijnen en de geitenkaas.
- Stop het broodje nog even in de oven om het feestje compleet te maken.
Feestje voor het oog en de tong. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht