Kraakverse koolsalade met notenbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Spitskool, walnoten, wortel. Het is oogsttijd en dat willen we weten. Een heerlijke knapperige seizoenssalade met een zoet tintje door de walnoten, rozijnen en de dressing. En om het makkelijk te maken maken de medewerkers van PUURland die laatste voor je ;)

 

De spitskool, de wortel en de bleekselderij zijn van De Horsterhof. De geitenkaas komt van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat in Arnhem en het noten-vijgenbrood van ambachtelijke bakkerij Tom van Otterloo.

Ingredienten
  2 st Spitskool
  600 g Wortelen
  400 st Bleekselderij stengel
  100 g Walnoten
  200 st Geitenkaas vers 125g
  80 g Rozijnen
  1 Dressing
  st Noten-Vijgenbrood
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de spitskool schoon en snijd deze eerst in schijven en daarna in zo klein mogelijke stukjes. Doe de kool in een kom.
  • Maak de wortel schoon en rasp 3/4 heel fijn. Doe deze wortel bij de kool. Snijd de resterende kwart in plakjes en houd apart.
  • Doe ¾ van de dressing door de kool-wortelsalade.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in kleine plakjes. Hussel hier de rest van de dressing door.
  • Drapeer de bleekselderij rondom de koolsalade. Versier met de plakjes wortel, de walnoten, de rozijnen en de geitenkaas.
  • Serveer het notenbrood ernaast.

Feestje voor het oog en de tong. Eet smakelijk!