Smaakvolle koolsoep met pasta

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Soep

Deze voedzame soep staat hier regelmatig op het menu, zelfs de kinderen smullen er van. En  de kool is rijk aan vitamines die we in de winter goed kunnen gebruiken.

 

Chinese kool, aardappelen,  knoflook en ui via de Horsterhof. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem en omstreken. 

Ingredienten
  4 st Broodjes
  1 st Chinese kool
  300 g Aardappelen
  2 st Bouillonblokje
  1 st Ui
  1 st Knoflookteen
  1 Komijn
  240 g Conchiglie (schelpjespasta)
  12 takjes Bieslook
  g Roomboter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappel samen met het water (1,2 liter per 4 personen) en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de kool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.
  • Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de kool en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee. Voeg een scheut water toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
  • Kook ondertussen de pasta  in c.a. 8 min gaar en snijd de bieslook fijn.
  • Stamp de aardappel in de bouillon met een pureestamper grof of pureer deze met een staafmixer. Voeg het koolmengsel en de pasta toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook.Serveer met het brood.

Tip; Ook lekker met gebakken spekjes, dan is de soep niet meer vegetarisch natuurlijk.