Lasagne met gerookte zalmforel en spinazie

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Gerookte zalmforel, spinazie en pasta is altijd goed! Zeker als de zalmforel van 't Smallert komt waar hij met liefde wordt opgekweekt en gerookt, de spinazie van de koude (smaakvolle!) grond is en al dit moois in de vorm van lasagne komt. Heerlijk gerecht dat ook makkelijk te bewaren en op te warmen is.

 

Zalmforel van familiekwekerij 't Smallert net boven Apeldoorn. Spinazie en tomaten van De Horsterhof te Duiven. Ricotta van Buffelboerderij Arns. De droogwaren ingekocht via biologische groothandel.

Ingredienten
  1 st Lasagnebladen
  400 g Zalmforelfilet, warmgerookt
  800 g Spinazie
  2 st Ricotta 200gr
  4 st Tomaten
  2 st Knoflookteen
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  1 st Slagroom 125ml
  st Peper en zout
  Olijfolie
  g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Let op! Na bereiden moiet deze lasagne nog 45 min. in de oven. Makkelijk van tevoren te maken en later op te warmen.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de spinazie (snijd eventueel de worteltjes eraf) en bak in etappes in een grote pan/wok met wat olijfolie tot deze geslonken is.
  • Snijd de zalm in dunne plakken (als dat nog niet gedaan is).
  • Druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie in een zeef of vergiet.
  • Doe de geslonken spinazie in een kom en voeg de ricotta en slagroom toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een flinke snuf peper, zout en evt. knoflook.
  • Vet de ovenschaal in en verdeel een beetje (ca ⅕ deel) van het spinaziemengsel over de bodem. dek af met lasagnevellen. Verdeel hier wat van het spinazie mengsel (ca ⅕ deel) over en de helft van de plakjes zalm. Dek weer af met lasagnevellen en schep er weer een beetje van het spinazie mengsel over en 1 tomaat in plakken.
  • Herhaal dit nog een keer met het spinazie mengsel en zalm, lasagnebladen en eindig met het spinazie mengsel met plakjes tomaat.
  • Bestrooi als laatste met kaas en zet ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is.

Eet smakelijk!