Lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 5 minuten • Categorie: Aardappelen

Een fijne combinatie van aardappelen van het land, sperziebonen en gerookte kipfilet. Warm, lauwwarm of koud: altijd lekker!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Aardappelen van Kweekland, sperzieboontjes van de Horsterhof en de gerookte kipfilet van Putman. 

Ingredienten
  500 g Aardappelen
  400 g Sperziebonen
  400 g Gerookte kipfilet
  takjes Bieslook
  1 st Ui, gesnipperd
  4 st Knoflookteen
  200 ml Creme fraiche
  100 g Cashewnoten
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.

Boen de aardappeltjes schoon, schillen hoeft niet.

Was de sperziebonen en snijdt ze in stukken. Kook de sperziebonen in 6 minuutjes beetgaar en haal ze met een schuimspaan uit het kokende water. Kook vervolgens in hetzelfde water de aardappelen in 20 minuten gaar en giet af. 

Snijdt de gerookte kipfilet in dunne reepjes. 

Snipper de uit en de knoflook en meng met de creme fraiche en de bieslook. Voeg peper en zout naar smaak toe. De dressing is nu klaar.

Meng de (lauwwarme) sperzieboontjes en aardappelen en de kipreepjes met de dressing  en strooi de cashewnoten er over heen.

Tip: spoel de aardappelen en sperziebonen niet af met koud water. Juist warme groenten nemen dressing beter op en daar wordt de salade dus nog lekkerder van.