Lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip
Een fijne combinatie van aardappelen van het land, sperziebonen en gerookte kipfilet. Warm, lauwwarm of koud: altijd lekker!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Aardappelen van Kweekland, sperzieboontjes van de Horsterhof en de gerookte kipfilet van Putman.
500 g | Aardappelen | |
400 g | Sperziebonen | |
400 g | Gerookte kipfilet | |
Bieslook | ||
1 st | Ui, gesnipperd | |
4 st | Knoflookteen | |
200 ml | Creme fraiche | |
100 g | Cashewnoten | |
Zout, peper |
Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.
Boen de aardappeltjes schoon, schillen hoeft niet.
Was de sperziebonen en snijdt ze in stukken. Kook de sperziebonen in 6 minuutjes beetgaar en haal ze met een schuimspaan uit het kokende water. Kook vervolgens in hetzelfde water de aardappelen in 20 minuten gaar en giet af.
Snijdt de gerookte kipfilet in dunne reepjes.
Snipper de uit en de knoflook en meng met de creme fraiche en de bieslook. Voeg peper en zout naar smaak toe. De dressing is nu klaar.
Meng de (lauwwarme) sperzieboontjes en aardappelen en de kipreepjes met de dressing en strooi de cashewnoten er over heen.
Tip: spoel de aardappelen en sperziebonen niet af met koud water. Juist warme groenten nemen dressing beter op en daar wordt de salade dus nog lekkerder van.
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht