Lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip
Een fijne combinatie van aardappelen van het land, sperziebonen en gerookte kipfilet. Warm, lauwwarm of koud: altijd lekker!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Aardappelen van Kweekland, sperzieboontjes van de Horsterhof en de gerookte kipfilet van Putman.
500 g | Aardappelen | |
400 g | Sperziebonen | |
400 g | Gerookte kipfilet | |
takjes | Bieslook | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
4 st | Knoflookteen | |
200 ml | Creme fraiche | |
100 g | Cashewnoten | |
Zout, peper |
Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.
Boen de aardappeltjes schoon, schillen hoeft niet.
Was de sperziebonen en snijdt ze in stukken. Kook de sperziebonen in 6 minuutjes beetgaar en haal ze met een schuimspaan uit het kokende water. Kook vervolgens in hetzelfde water de aardappelen in 20 minuten gaar en giet af.
Snijdt de gerookte kipfilet in dunne reepjes.
Snipper de uit en de knoflook en meng met de creme fraiche en de bieslook. Voeg peper en zout naar smaak toe. De dressing is nu klaar.
Meng de (lauwwarme) sperzieboontjes en aardappelen en de kipreepjes met de dressing en strooi de cashewnoten er over heen.
Tip: spoel de aardappelen en sperziebonen niet af met koud water. Juist warme groenten nemen dressing beter op en daar wordt de salade dus nog lekkerder van.
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht