Andijviestampotje met runderworsten
Gezonde Hollandse voorjaars-stampot met een twist. Lekker, makkelijk en lokaal!
Andijvie uit de koude kas of van het land van De Horsterhof, ook de bosknoflook, aardappelen en paprika regelen via hun bioboerderij. De braadworsten zijn van de runderen van de Houberg uit Lobith.
1 st | Andijvie | |
800 g | Aardappelen | |
4 st | Braadworst | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
1 st | Bosknoflook | |
1 st | Paprika | |
Mosterd | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pluk de andijvie en was de bladeren goed. Laat goed uitlekken. Snij in dunne repen. Een hele krop is voldoende voor 4 personen. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de runderworsten in 7-10 min. bruin en gaar.
- Giet de aardappelblokjes af. Vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappel met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de crème fraîche (30ml per persoon) met de mosterd (halve theelepel per persoon) door. Schep de andijvie in porties erdoor en laat steeds een beetje slinken.
- Snijd de paprika in blokjes en de bosknoflook in ringetjes en voeg toe aan de andijviestamppot. Breng op smaak met peper. Schep de stamppot op de borden en leg er de worsten bij. Het bakvet is een heerlijke smaakvolle jus.
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht