Pasta met bietjes, walnoten & mozzarella

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Eenvoudige maar smaakvolle pasta met volkorenmacaroni, buffelmozzarella en bietjes, afgemaakt met sla. De mozzarella haal ik deze keer bij Het Zuivelhoekje op de Steenstraat; niet biologisch en evenmin regionaal maar wel heerlijk!

 

Bietjes en de sla via de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof (waar op dit moment alles in volle voorbereiding is voor de lente).  Bio-pasta en walnoten via De Nieuwe Band. De buffelmozzarella is ingekocht bij het Zuivelhoekje in de Steenstraat.

Ingredienten
  2 st Krop sla
  300 st Pasta
  4 st Rode bietjes
  120 g Buffel Mozzarella
  1 Vinaigrette
  60 g Walnoten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de bietjes in ± 30 minuten gaar, ontdoe ze van hun vel en snijd ze in blokjes van ± 1,5 cm.
  • Was de sla goed en droog vervolgens zo goed mogelijk. Doe in een schaal en maak de salade af met de dressing.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en vervolgens in reepjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout, giet hem af en doe hem over in een grote (voorverwarmde) schaal. Giet er een paar eetlepes olijfolie over.
  • Vermeng de pasta met de bieten, walnoten en mozzarella.
  • Serveer de salade ernaast.

Eet smakelijk!