Pastasalade met bietjes, walnoten, lokale mozzarella & veldsla
Eenvoudig te maken en smaakvolle pasta met penne-pasta, buffelmozzarella en bietjes. De mozzarella haal ik bij Buffelboerderij Arns in Zevenaar; niet biologisch maar wel super regionaal en het belangrijkste: heerlijk!
Bietjes en de sla via de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof. Bio-pasta en walnoten via De Nieuwe Band. De buffelmozzarella is ingekocht bij Arns in Zevenaar.
100 g | Veldsla | |
300 st | Penne pasta | |
8 st | Rode bietjes | |
120 g | Buffel Mozzarella | |
60 g | Walnoten | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de bietjes in ± 30 - 40 minuten gaar, ontdoe ze van hun vel en snijd ze in blokjes van ± 1,5 cm.
- Was de veldsla goed en droog vervolgens zo goed mogelijk. verwijder de slechte bladeren en eventueel de worteltjes.
- Snijd de mozzarella in plakjes en vervolgens in reepjes.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout, giet hem af en doe hem over in een grote (voorverwarmde) schaal. Giet er een paar eetlepes olijfolie over.
- Vermeng de pasta met de bieten, walnoten en mozzarella.
- Serveer de veldsla er naast, dressing is niet nodig.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht