Pastasalade met bietjes, walnoten, lokale mozzarella & veldsla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Eenvoudig te maken en smaakvolle pasta met penne-pasta, buffelmozzarella en bietjes. De mozzarella halen we bij Buffelboerderij Arns in Zevenaar; niet biologisch maar wel super regionaal en het belangrijkste: heerlijk!

 

Bietjes en de sla via boerderij de Horsterhof. De buffelmozzarella is ingekocht bij Arns in Zevenaar.

Ingredienten
  100 g Veldsla
  1 st Penne pasta
  8 st Bieten
  2 st Buffelmozzarella
  60 g Walnoten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de bietjes in ± 30 - 40  minuten gaar, ontdoe ze van hun vel en snijd ze in blokjes van ± 1,5 cm.
  • Was de veldsla goed en droog vervolgens zo goed mogelijk. verwijder de slechte bladeren en eventueel de worteltjes.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en vervolgens in reepjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout, giet hem af en doe hem over in een grote (voorverwarmde) schaal. Giet er een paar eetlepes olijfolie over.
  • Vermeng de pasta met de bieten, walnoten en mozzarella.
  • Serveer de veldsla er naast, dressing is niet nodig.

Eet smakelijk!